Volwassenen psychiatrie

Lentis Ouderen- en Volwassenenpsychiatrie helpt volwassenen met psychische of psychiatrische problemen. Ons doel is het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van onze cliënten. We voelen ons verantwoordelijk voor iedereen die onze specialistische zorg nodig heeft en bieden een breed aanbod in zowel stad als regio. Wij staan met ons zorgaanbod midden in de maatschappij, zijn dynamisch en innovatief en bieden, waar nodig, 24 uur per dag zorg in een keten. We zijn gedreven door onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en inhoudelijke deskundigheid en zijn trots op het werk dat we doen.


Psychiater IHT


Werken als psychiater

Intensive Home Treatment

De Acute Zorg bestaat uit de Lentis Crisisdienst, de 7x24 uursdienst, de IHT-teams en de opnameklinieken. Deze onderdelen werken allemaal nauw met elkaar samen en zijn gericht op patiënten met acute psychische problemen. Het doel van de Acute Zorg is om patiënten en hun omgeving veilig door een psychiatrische crisissituatie te leiden door het inventariseren en behandelen van de acute klachten en het herstellen van evenwicht in de thuissituatie. Door middel van een snelle triage, diagnostiek en tal van crisisinterventies wordt getracht de eigen regie te behouden of herstellen, en een klinisch opname te voorkomen of verkorten. De acute zorg is dan ook een dynamische werkplek met een zeer diverse doelgroep, en een enthousiast team. Voor dit team zoeken wij versterking van een enthousiaste psychiater die in bovenstaande een uitdaging ziet. Als model voor ambulante behandeling hebben we gekozen voor een doorontwikkeling van het IHT-model.

De Omgeving

Winschoten is uw standplaats (20 minuten rijden vanaf Groningen), maar het werkgebied beslaat heel Oost-Groningen, van Hoogezand tot Bad-Nieuweschans en van Uithuizen tot Ter Apel. U kunt verwachten dat geen dag hetzelfde is. Het gebied waarin u gaat werken is uitgestrekt en biedt een enorme variatie. Als psychiater in ons IHT team ziet u een zeer gemêleerde patiëntenpopulatie (stemmingsstoornissen, psychose  verslavings- en persoonlijkheidsproblematiek, trauma, ontwikkelingsstoornissen) . Ook zijn er verscheidene AZC's waar wij frequent consulten doen, evenals het recent geopende ziekenhuis in Scheemda.

Lentis Volwassenenpsychiatrie is gevestigd met een IHT-team, een opnamekliniek, FACT-teams en diverse poliklinische (woon)afdelingen. De Kliniek Winschoten is de opname kliniek en bestaat  uit open en gesloten afdelingen. Het werken voor het IHT in Winschoten kenmerkt zich als volledig integratief met de poli's en de klinieken.

Wie zoeken wij?

Wij zijn op zoek naar een psychiater wiens hart sneller gaat kloppen van de Acute Psychiatrie. Iemand die enthousiast, flexibel en stimulerend is, met gerichtheid op samenwerking in een multidisciplinair team.

  • U onderhoudt gemakkelijk het contact en zoekt dit ook op, waarbij u gebruik maakt van een goed relativeringsvermogen en een gezonde dosis humor.
  • U heeft affiniteit met crisisinterventie en u kunt in korte tijd beslissingen nemen op basis van de op dat moment beschikbare informatie.
  • U bent in staat in onverwachte situaties creatieve oplossingen te bedenken.Ook bent u geïnteresseerd in innovatie en wilt u zich graag verdiepen in de inhoudelijke kant van beleidsmatige ontwikkelingen binnen ons team (denk daarbij aan verbeteren van samenwerkingsverbanden binnen de keten, suicidepreventie).
  • In het bezit van een afgeronde opleiding tot psychiater, BIG-geregistreerd.

Wat houdt de functie in?

Als psychiater heeft u medisch psychiatrische verantwoordelijkheid en verricht u psychiatrische diagnostiek, indicatiestelling, consultatie en (medicamenteuze) behandeling, zowel individueel als in systeem- of groepsverband. U draagt bij aan de totstandkoming, uitvoering en evaluatie van behandelplannen en superviseert andere behandelaars binnen uw team of uit andere teams binnen uw onderdeel. U wordt ingezet bij de opleiding en supervisie van arts-assistenten, u participeert in het vakgroepoverleg en neemt deel aan de 7 x 24 uurs dienst.

Wat bieden wij?

Uw arbeidsvoorwaarden zijn geregeld via de CAO-GGZ, inschaling vindt plaats volgens de AMS-regeling. Lentis is een organisatie in beweging: innovatief en ambitieus op het gebied van kwalitatief goede zorg aan onze patiënten. Wij bieden u kansen om hier uw bijdrage aan te leveren; wij zelf zouden niets liever willen. U heeft voldoende mogelijkheden om uw kennis en deskundigheid uit te breiden door middel van trainingen en opleidingen in een uitdagende, gevarieerde en professionele werkomgeving.

Daarnaast bieden we een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsenplan, tablet-/laptop-regeling, fitness abonnement, pensioenfonds, eindejaarsuitkering, korting bij (zorg) verzekeringen en een regeling aanvullende reiskosten.

Vragen? Bel ons en wij vertellen je graag meer

Voor vragen en concrete informatie kunt u telefonisch contact opnemen met:

-       De heer Erik de Jong, manager Algemene Zaken Acute Zorg en Kliniek Winschoten, via 06-57475865 e-mail: er.dejong@lentis.nl

-       De heer Michiel van den Oever, psychiater/manager Inhoudelijke Zaken Acute Zorg, via 06-25706099 of mrh.vandenoever@lentis.nl

Geïnteresseerd?

Online solliciteren kan via de sollicitatie button.

Ondervindt u problemen met het online solliciteren? De helpdesk HR helpt u graag  op weg en is bereikbaar op werkdagen van 09.00 - 13.00 uur, tel. 050 - 409 7007.

 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]   [ Tip een vriend(in) ]
Regio:
Groningen

Vacaturetype / functietype:
Vast contract, onbepaalde tijd

Werkuren:
Fulltime
Parttime

Werkdagen:
Wisselende diensten

Sluitingsdatum:
06-10-2019

Startdatum:
12-09-2018

Locatie:
Winschoten

[ Solliciteren ]

Company homepage:
http://www.lentis.nl