Kliniek Groningen

De Kliniek Groningen is een opname kliniek voor de acute ernstige psychiatrie in de stad Groningen en zodanig verbonden aan de zorggroep Ouderen/Volwassenen-psychiatrie van Lentis.
Er wordt (zoveel mogelijk) gewerkt vanuit HIC uitgangspunten. In de kliniek bevinden zich in totaal vier IC- en HC afdelingen met elk een eigen klimaat.
Met behulp van een multidisciplinair team wordt 24-uurs zorg geleverd aan patiënten die in een acute crisis verkeren. Voornamelijk Wet verplichte GGZ opnames, maar ook vrijwillige opnames met een complex karakter worden behandeld in de Kliniek Groningen.
Kliniek Groningen biedt, in samenwerking met de crisisbeoordelingslocatie (CBL), tevens de tijdelijke verplichte eerste zorg aan betrokkenen die in het afwachting zijn van een crisismaatregel in het kader van de WvGGZ
Psychiaters


Wie zijn wij?

Lentis Volwassenenpsychiatrie biedt specialistische ambulante en klinische behandeling, crisishulp en als het nodig is 24 uur per dag zorg. Leidend in de zorg is herstel van de patiënt en kwaliteit van leven. Lentis Volwassenenpsychiatrie heeft een breed aanbod in zowel stad als regio, staat midden in de samenleving, waarbij er veel wordt samengewerkt met allerlei maatschappelijke partners. 

De Kliniek Groningen is onderdeel van Zorggroep Volwassenenpsychiatrie en valt onder het cluster Acute Zorg en kortdurende behandeling. De ambitie is om de kliniek verder te ontwikkelen naar een state-of-the-art High Intensive Care (HIC) kliniek. Daarnaast wordt binnen het cluster Intensive Home Treatment (IHT) vormgegeven. De Kliniek en het team IHT werken nauw met elkaar samen. 

Wie zoeken wij?

Wij zijn op zoek naar enthousiaste Psychiaters voor 32 - 36 uren per week.

Wat vragen wij?

  • een afgeronde opleiding tot psychiater, BIG en AGB geregistreerd, en kennis van de Wet BOPZ en de WVGGZ;
  • affiniteit en ervaring met klinisch werken en ziet het als een uitdaging de klinische/acute keten binnen Lentis Volwassenenpsychiatrie mede vorm en inhoud te geven;
  • u bent enthousiast, flexibel, evenwichtig, in staat de uitgezette behandellijn vast te houden, gericht op samenwerking en u heeft een goed relativeringsvermogen met een gezonde dosis humor;
  • goede contactuele vaardigheden zijn noodzakelijk, daar een opname binnen de High Intensive Care van tijdelijk aard is en een goede samenwerking met interne en externe ketenpartners vraagt;
  • u draait als psychiater mee in de 24-uurs diensten, mede daarom moet u in bezit zijn van een rijbewijs. 

Wat houdt de functie in?

Het team is op zoek naar een gedreven, verbindende professional. Als afdelingspsychiater geeft u, samen met de teamleider, leiding aan één van de afdelingen in de kliniek. Samen met het multidisciplinair team levert u een actieve bijdrage aan de toepassing en doorontwikkeling van HIC zorg. Vanuit een heldere zorginhoudelijke visie levert u een belangrijke bijdrage in de ontwikkeling van het beleid van de kliniek. De nadruk van de werkzaamheden ligt op diagnostiek en crisisbehandeling van patiënten met een breed scala aan acute psychiatrische toestandsbeelden. Daarbij heeft u regelmatig te maken met maatregelen in het kader van de wet BOPZ. Tevens geeft u supervisie aan arts-assistenten en verpleegkundig specialisten.

Wat bieden wij?

Het salaris is ingedeeld conform de Salarisschaal Medisch Specialisten (AMS) conform de CAO GGZ.

Het betreft een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd, mits u voldoet aan alle functie-eisen en competenties voor de functie.

Daarnaast bieden wij u een uitgebreid pakket met secundaire arbeidsvoorwaarden.

Denk bijvoorbeeld aan het fietsenplan – tegen een scherp tarief een fiets aanschaffen met fiscale voordelen en de mogelijkheid om een goedkoop fitnessabonnement af te sluiten. Ook zijn er fiscale voordelen voor het aanschaffen van een mobiele telefoon, tablet of een laptop, een fitnessabonnement en krijg jij de mogelijkheid om korting te ontvangen bij (zorg) verzekeringen. Tevens biedt Lentis de mogelijkheid om deel te nemen aan aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Aan het einde van het jaar krijgt u bij Lentis tevens een eindejaarsuitkering. Deze kunt u desgewenst gebruiken om de cao-vergoeding voor woon-werkverkeer te verhogen. 

Vragen? Bel ons en wij vertellen u graag meer

Voor meer informatie over deze vacature kunt u contact opnemen met Douwina Zwart, telefoonnummer: (06) 800 46 774 of Carolien Thewissen, telefoonnummer: (06) 512 72 355. 

Geïnteresseerd?

Online solliciteren kan via www.werkenbijlentis.nl 

Ondervindt u problemen met het online solliciteren? De helpdesk HR helpt u graag verder op weg en is bereikbaar op werkdagen van 09.00 – 13.00 uur, tel. 050-409 73 03.

 

 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]   [ Tip een vriend(in) ]
Regio:
Groningen

Vacaturetype / functietype:
Vast contract, onbepaalde tijd

Werkuren:
Fulltime

Werkdagen:
Ploegendienst

Sluitingsdatum:
31-12-2020

Startdatum:
26-02-2020

Locatie:
Groningen

[ Solliciteren ]

Contactpersonen:
Baukje Stienstra
tel.: 050 522 31 41
mobiel: 06 22 71 07 50

Company homepage:
http://www.lentis.nl