Volwassenenpsychiatrie

Lentis Ouderen- en Volwassenenpsychiatrie helpt volwassenen met psychische of psychiatrische problemen. Ons doel is het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van onze cliënten. We voelen ons verantwoordelijk voor iedereen die onze specialistische zorg nodig heeft en bieden een breed aanbod in zowel stad als regio. Wij staan met ons zorgaanbod midden in de maatschappij, zijn dynamisch en innovatief en bieden, waar nodig, 24 uur per dag zorg in een keten. We zijn gedreven door onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en inhoudelijke deskundigheid en zijn trots op het werk dat we doen.


Verpleegkundig specialist IHT Groningen

Verpleegkundig specialist IHT Groningen


Het cluster Acute Zorg en kortdurende behandeling is onderdeel van de zorggroep Ouderen -en Volwassenenpsychiatrie en heeft de ambitie is om de klinieken te ontwikkelen naar state-of-the-art High Intensive Care (HIC) klinieken. Daarnaast wordt binnen het cluster de methodiek Intensive Home Treatment (IHT) vormgegeven. De provincie-brede crisisdienst wordt vanuit dit cluster, i.s.m. andere onderdelen van Lentis, georganiseerd.

Werken als Verpleegkundig specialist binnen het kloppende hart van Lentis. Ga jij deze uitdaging aan? De Acute Zorg ambulant, onderdeel van de Zorggroep Ouderen –en Volwassenenpsychiatrie, bestaat uit Lentis IHT (Intensive Home Treatment ) en de 7×24 uursdienst. Deze onderdelen werken allemaal nauw met elkaar samen en zijn gericht op patiënten met acute psychische problemen. Het doel van het IHT is om patiënten en hun omgeving veilig door een psychiatrische crisissituatie te leiden door het inventariseren en behandelen van de acute klachten en het herstellen van evenwicht in de thuissituatie. Door middel van een snelle triage, diagnostiek en tal van crisisinterventies wordt getracht de eigen regie te laten behouden of te herstellen en een klinische opname te voorkomen of te verkorten. De acute zorg is dan ook een dynamische werkplek met een zeer diverse doelgroep en een enthousiast team. Voor dit team zoeken wij versterking van een verpleegkundig specialist die in bovenstaande een uitdaging ziet.

Wie zoeken wij?

Wil jij als Verpleegkundig specialist werken binnen het IHT team van Lentis? Wij zoeken versterking van een verpleegkundig specialist voor (min.) 24 tot 28 uren per week (bespreekbaar).

Als verpleegkundig specialist beschik je over een afgeronde opleiding tot verpleegkundig specialist GGZ en ben je als zodanig BIG-geregistreerd. Je hebt ervaring met crisissituaties en/of acute zorg. Je beschikt over goed ontwikkelde contactuele, communicatieve en schriftelijke vaardigheden. Daarnaast ben je:

 • stressbestendig en hebt een flexibele instelling;
 • een ontwikkelingsgerichte collega die wil bouwen aan de rol en positie van verpleegkundig specialist binnen het IHT team;
 • beschik je over kennis van relevante wet- en regelgeving;
 • beschik je over kennis van de sociale kaart;
 • in het bezit zijn van een rijbewijs.

Wij zijn bij voorkeur op zoek naar iemand die de dagdiensten vervult en af en toe een late dienst.

Wat houdt de functie in?

 • verrichten van diagnostiek in (ambulante) crisissituaties, voert daarbij gerichte interventies uit, als regiebehandelaar behandelplannen opstellen en evalueren;
 • fungeert als intermediair tussen verwijzers, dienstdoende artsen, huisartsen, behandelaars en medewerkers van de 24-uursdienst;
 • het verrichten van intakes, draagt zorg voor diagnostiek en indicatiestelling naar de juiste doorverwijzing;
 • deelname aan multidisciplinair overleg en heeft een coördinerende rol in het zorgproces en/of behandeltraject rondom de toegewezen cliënten;
 • verrichten van medisch en psychiatrisch onderzoek bij patiënten;
 • verder gestalte geven aan de rol/inhoud van Verpleegkundig Specialist binnen het IHT;
 • supervisie geven aan de Verpleegkundig Specialist I.O;
 • als verpleegkundig specialist neemt je deel aan de 24-uurscrisisdienst van Lentis.

Wat bieden wij?

Het salaris is ingedeeld in FWG functiegroep 65, conform de CAO GGZ. Daarnaast bieden we een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsenplan, tablet-/laptop-regeling, fitness abonnement, pensioenfonds, eindejaarsuitkering, korting bij (zorg) verzekeringen en een regeling aanvullende reiskosten. Het betreft een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd mits je voldoet aan alle functie-eisen en competenties voor de functie.

 

Vragen? Bel ons en wij vertellen je graag meer

Nadere informatie is verkrijgbaar bij Maurice Ruyters teamleider IHT, tel. 0622998757, e-mail: m.ruyters@lentis.nl of via de heer B. Takkenkamp, psychiater, telefoonnummer 0597-456742.

Geïnteresseerd?

Online solliciteren is mogelijk tot en met 6 oktober 2019. Ondervind je problemen met het online solliciteren? De helpdesk HR helpt je graag verder op weg en is bereikbaar op werkdagen van 09.00 - 13.00 uur, tel. 050 - 409 7007.

 

 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]   [ Tip een vriend(in) ]
Regio:
Groningen

Vacaturetype / functietype:
Vast contract, onbepaalde tijd

Werkuren:
Parttime

Werkdagen:
Dag

Sluitingsdatum:
06-10-2019

Startdatum:
11-07-2019

Locatie:
Groningen

[ Solliciteren ]

Company homepage:
http://www.lentis.nl