Lentis

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.


Psychiater FACT Groningen (parttime)


Er gaat niets boven FACT Groningen. Wil jij een leuke toekomst als Psychiater? Dan wekt werken bij FACT misschien wel jouw interesse. Voor de stad Groningen zoeken wij een Psychiater. FACT betekent Flexible Assertive Community Treatment. De behandeling en begeleiding vinden veelal plaats in de woonplaats, wijk en eigen omgeving van de cliënt. Onze doelgroep heeft te maken met psychotische stoornissen en andere langdurige psychiatrische aandoeningen, regelmatig in combinatie met verslavingsproblemen. Als team behandelen, begeleiden, rehabiliteren en bieden wij hulp bij het herstel van onze cliënten. Als psychiater speel jij hier een belangrijke rol in. In de stad Groningen werken 4 FACT teams (Centrum, Noord-West, Oost en Zuid). Deze 4 teams werken samen met FACT Westerkwartier in een cluster.

Maar wat maakt het werken bij FACT Groningen bijzonder? Jan Pronk, Psychiater bij FACT stad Zuid vertelt: “Werken bij FACT is bijzonder afwisselend. Je komt terecht in een enthousiast multidisciplinair team.” Titia Spijkerman, Psychiater bij FACT Groningen Centrum vult aan: “Het werk is dynamisch en gevarieerd. Een werkdag kan anders verlopen dan ’s morgens gedacht. Het werken in teamverband houdt je scherp en is ook heel gezellig.” Hans Klein, Psychiater bij FACT Westerkwartier voegt hier aan toe: “Zieke mensen helpen in een toegewijd team. Dat heeft de maatschappij nodig. En ons cluster heeft een vrijdenkende Psychiater nodig. Ga jij ons helpen?”

Er is in twee teams ruimte en daarom kiezen wij in gezamenlijkheid met jou de beste plek. Dit is ook afhankelijk van jouw wensen en beschikbaarheid.

Dit ga je doen als Psychiater

Het cluster FACT stad Groningen is gedreven en betrokken. Wij gaan ons de komende jaren richten op het verbeteren van de patiëntenzorg en de interne en externe samenwerking. Je werkt samen in een multidisciplinair team. Je ziet veel verschillende ziektebeelden die op complexe wijze in het leven van mensen verweven zijn. Je werkt op het snijvlak van de psychiatrie met het sociale en juridische domein. Verder:

 • Stel je behandelplannen op in samenwerking met patiënt en zijn/haar systeem
 • Verricht je psychiatrisch onderzoek en farmacotherapie ten behoeve van de behandeling
 • Coach en superviseer je behandelaren, je team en superviseer je verpleegkundig specialisten
 • Overleg je met deelnemers rond de zorg en leefomgeving van de cliënt zoals; familie, buren en buurt, thuiszorg, huisarts, andere instellingen
 • Adviseer je over complexe problematiek tijdens de behandelingen
 • Draag je in samenwerking met je collega Psychiaters zorg voor een veilig, gezond en professioneel behandel- en werkklimaat

Passen wij bij elkaar?

Binnen ons team past een enthousiaste psychiater, die het liefst een brede ervaring heeft binnen de psychiatrie. Samen met je team ga jij je inzetten voor het verbeteren van het functioneren van patiënten. Je denkt en helpt je collega psychiaters en regiebehandelaars met overstijgende (beleids)vragen en onderlinge waarneming. Daarnaast maak je in het Cluster Groningen deel uit van het team psychiaters.

Spreekt dit je aan? En herken jij jezelf in het onderstaande profiel? Dan gaan wij graag met je in gesprek!

 • Jij bent in het bezit van een afgeronde opleiding tot Psychiater en een BIG-registratie
 • Jij hebt affiniteit met herstel ondersteunende zorg
 • Jij kan zelfstandig en resultaatgericht werken binnen de organisatorische kaders en procedures en op basis van een behandelplan
 • Jij bent in staat om kwaliteit en creativiteit met elkaar te combineren, om in gezamenlijkheid tot de optimale zorg voor onze cliënten te komen.
 • Kernwoorden die jou omschrijven zijn: flexibel, ondernemend en samenwerkingsgericht
 • Jij bent in het bezit van een rijbewijs
 • Jij wilt mee draaien in de 7 x 24 uurs dienst

Wij hebben veel te bieden

Je werkzaamheden als Psychiater binnen ons team vragen veel flexibiliteit, pro-activiteit en vakinhoudelijk deskundigheid. Dat waarderen we zeer. Daarom krijg je een vast contract. Je salaris is conform de Salarisschaal Medisch Specialisten (AMS) conform de cao GGZ. Wij vinden het bij Lentis belangrijk dat onze mensen ruimte krijgen voor hun eigen ontwikkeling en ambities. Daarover gaan we graag met je in gesprek.

Wij zijn trots op het aantrekkelijke pakket secundaire arbeidsvoorwaarden dat wij kunnen bieden. Je kunt daarbij denken aan een tablet-/laptop-regeling, fitness abonnement, deelname aan het fietsenplan, een eindejaarsuitkering, korting bij (zorg)verzekeringen, pensioenfonds en een regeling aanvullende reiskosten.

Tevens biedt Lentis de mogelijkheid om deel te nemen aan aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Aan het einde van het jaar krijg jij bij Lentis tevens een eindejaarsuitkering. Deze kun je desgewenst gebruiken om de cao-vergoeding voor woon-werkverkeer te verhogen.

 

Je bent welkom!

Spreekt deze vacature jou aan? Voor meer informatie kan je contact opnemen met Titia Spijkerman, Psychiater, tel: 050 - 311 01 11, of Nynke de Boer, Teammanager FACT NoordWest en Oost, tel.: 06-51236427.  Zij vertellen je graag meer over deze vacature en de FACT teams.

 

Reageren op deze vacature kan tot en met  26 april aanstaande. Ondervind je problemen met het online solliciteren? Onze helpdesk HR helpt je graag verder op weg en is bereikbaar op werkdagen van 09.00 – 13:00 uur, tel. 050 - 409 7007.

Na 13:00 uur kun je rechtsstreek bellen naar de desbetreffende HR assistent via tel.: 050 – 409 70 06 of 06-30197571.

 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]   [ Tip een vriend(in) ]
Regio:
Groningen

Vacaturetype / functietype:
Vast contract, onbepaalde tijd

Werkuren:
Parttime

Sluitingsdatum:
26-04-2020

Startdatum:
30-10-2019

Locatie:
Groningen

[ Solliciteren ]

Company homepage:
http://www.lentis.nl