PsyQ Groningen

PsyQ is een samenwerkingsverband van een viertal grote GGZ organisaties in Nederland waaronder Lentis. Vanuit Lentis zijn er vestigingen in Apeldoorn, Arnhem, Emmen, Enschede, Groningen, Hilversum en Zwolle. PsyQ richt zich op het aanbieden van toegankelijke, kwalitatief hoogwaardige geestelijke gezondheidszorg. Binnen PsyQ wordt er doorgaans klachtgericht, generalistisch gewerkt, waarbij Ehealth als aanvullend middel wordt benut; zo nodig is er ook langdurig gespecialiseerd behandelen mogelijk. Via uitgewerkte zorgprogramma’s worden de meest voorkomende ziektebeelden behandeld: angst, depressie, ADHD, somatiek, seksuologie, trauma, eetstoornissen en persoonlijkheidsstoornissen. Bij al onze professionals staat een klantgerichte, bezielde werkwijze centraal, en is evidence based werken vanzelfsprekend. Therapie effectmetingen ondersteunen onze behandelingen. Aan het uitwisselen van kennis en ervaring door professionals wordt grote waarde gehecht. Dit stimuleert een continue ontwikkeling en houdt ons scherp qua vakmanschap. De Lentis inbedding garandeert een goede logistieke ondersteuning en inhoudelijke rugdekking, evenals opleidingsroutes voor psychiaters, psychologen en andere disciplines.


Psychiater - PsyQ


Waarom heb je als psychiater bij PsyQ Groningen de leukste baan? Met een team van specialisten om je heen zoals psychiaters en verpleegkundigen kun je bij ons altijd rekenen op onvoorwaardelijke steun van je collega’s. De uren bespreken wij graag met jou zodat ze zijn afgestemd op goede balans werk en privé.

Wie is PsyQ Groningen?

Werken bij PsyQ Groningen betekent dat je gaat werken in een of meer specialistische (generalistische) teams met fijne collega’s en een zeer goede werksfeer. Jouw standplaats wordt de bruisende stad Groningen!

PsyQ is een vernieuwende aanbieder van toegankelijke specialistische en basis geestelijke gezondheidszorg voor volwassenen. PsyQ wil een positieve bijdrage leveren aan de levenskwaliteit van haar patiënten. Dit doen wij door effectieve en betaalbare zorg te leveren. Het herstel van het functioneren van de patiënt is daarbij ons belangrijkste uitgangspunt.

PsyQ is een samenwerkingsverband van een viertal GGZ organisaties in Nederland. Vanuit Lentis zijn er vestigingen in Apeldoorn, Arnhem, Emmen, Enschede, Groningen, Hilversum en Zwolle.

Dit ga je doen als psychiater bij PsyQ Groningen

Je bent werkzaam binnen een SGGz multidisciplinair team of meerdere teams. Je ziet veel verschillende ziektebeelden die op complexe wijze in het leven van mensen verweven zijn. Verder ben je verantwoordelijk voor:

 • Verrichten van psychiatrisch onderzoek, behandeling en farmacotherapie;
 • Overleggen met het team en adviseert het team over complexe problematiek tijdens de behandeling;
 • Een actieve rol in de communicatie naar de huisartsen.

Ben jij de psychiater die wij zoeken?

Als psychiater ben je bij ons meer dan welkom. Ben je net klaar met je studie of al jarenlang werkzaam in de psychiatrie? We kunnen jouw kennis en ervaring goed gebruiken voor de behandeling van complexe specialistische psychiatrische problematiek. Bovendien sta je klaar voor collega psychiaters en regiebehandelaars voor onderlinge waarneming en overstijgende vragen. Ook ben je bereid te participeren in de 24-uurs dienst van Lentis. Daar voeg jij aan toe:

 • Een afgeronde opleiding tot psychiater en een BIG-registratie
 • De uren bepalen wij graag in overleg met jou

Wij hebben veel te bieden

Je werkzaamheden als psychiater binnen ons team vraagt veel flexibiliteit en vakinhoudelijke deskundigheid. Dat waarderen wij zeer. Daarom bieden wij je gelijk een vast contract aan. Wij vinden het bij PsyQ belangrijk dat onze medewerkers ruimte krijgen voor eigen ontwikkeling en ambities. Hierover gaan wij graag met je in gesprek. Dat vullen we aan met:

 • Een salaris dat is ingedeeld in AMS, conform de cao GGZ
 • Een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Naast een breed scala aan opleidingsmogelijkheden kun je denken aan: tablet-/laptop-regeling, fitness abonnement, fietsplan, korting bij (zorg)verzekeringen
 • Een aantrekkelijk pensioenfonds
 • Reiskostenvergoeding, aan het einde van het jaar krijg je bij PsyQ een eindejaarsuitkering. Deze kun je ook gebruiken om de cao-vergoeding voor woon-werkverkeer te verhogen
 • Deelname aan activiteiten, projecten en opleidingen vanuit Lentis leefstijl
 • De mogelijkheid om deel te nemen aan aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen
 • Mogelijkheid voor intervisie binnen een plezierig samenwerkingsverband van de groep psychiaters van PsyQ Groningen.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Je bent welkom!

Wij bieden jou een baan met afwisseling, mogelijkheden voor kennisdeling en de ruimte om jezelf te ontplooien. Daarnaast kom je te werken in een hecht en betrokken team.

Mocht je belangstelling hebben dan kun je contact opnemen met Fimmy Wezeman en Nienke Visser, inhoudelijke teamleiders of Jan Jaap ter Veld, psychiater. Je kunt ons bereiken op telefoonnummer 050-5223344. Wij beantwoorden graag je vragen, ook als het gaat om vragen over de 24-uurs dienst van Lentis. Met alle plezier mag je een dagje meelopen en zelf ervaren hoe het bij ons is.

Je kunt tot en met 21 juni reageren op deze vacature. Ondervind je problemen met het online solliciteren? De helpdesk HR helpt je graag verder op weg en is bereikbaar op werkdagen van 09.00 – 13:00 uur, tel. 050 - 409 7007. Buiten deze werktijden kun je mailen naar hrservice@lentis.nl of bellen naar de desbetreffende HR-assistent via tel.: 050-4097310.

Voor deze vacature wordt zowel in als extern geworven waarbij de interne kandidaat bij gelijke geschiktheid voorrang geniet.

Sollicitatiegesprek vanuit huis

Door het coronavirus is het mogelijk om het sollicitatiegesprek via een videogesprek te laten plaatsvinden of gewoon bij ons op locatie. We laten de keuze aan jou.

 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]   [ Tip een vriend(in) ]
Regio:
Groningen

Vacaturetype / functietype:
Vast contract, onbepaalde tijd

Werkuren:
Parttime

Werkdagen:
Wisselende diensten

Sluitingsdatum:
21-06-2020

Startdatum:
20-05-2020

[ Solliciteren ]

Contactpersonen:
Robin Kist
mobiel: +31 06-20096546

Company homepage:
http://www.lentis.nl