Kliniek Groningen

De Kliniek Groningen is een opname kliniek voor de acute ernstige psychiatrie in de stad Groningen en zodanig verbonden aan de zorggroep Ouderen/Volwassenen-psychiatrie van Lentis.
Er wordt (zoveel mogelijk) gewerkt vanuit HIC uitgangspunten. In de kliniek bevinden zich in totaal vier IC- en HC afdelingen met elk een eigen klimaat.
Met behulp van een multidisciplinair team wordt 24-uurs zorg geleverd aan patiënten die in een acute crisis verkeren. Voornamelijk Wet verplichte GGZ opnames, maar ook vrijwillige opnames met een complex karakter worden behandeld in de Kliniek Groningen.
Kliniek Groningen biedt, in samenwerking met de crisisbeoordelingslocatie (CBL), tevens de tijdelijke verplichte eerste zorg aan betrokkenen die in het afwachting zijn van een crisismaatregel in het kader van de WvGGZ
Inhoudelijk teamleider kliniek


Het cluster Acute Zorg is volop in beweging en om deze ontwikkelingen goed vorm te kunnen geven zijn wij op zoek naar een

Inhoudelijk teamleider kliniek Groningen 32-36 uur per week voor onbepaalde tijd

Wie zoeken wij?

Voor het cluster Acute zorg zoeken wij een Inhoudelijk teamleider voor 32-36 uur per week

Ben jij de inhoudelijk teamleider die wij zoeken?

Ben je opgeleid als psychiater, klinisch psycholoog of verpleegkundig specialist en heb je ervaring en affiniteit met de acute ggz in een leidinggevende rol, dan nodigen we je van harte uit om te reageren! Wij zoeken voor deze functie een inhoudelijk teamleider die:

 • In samenwerking met het multidisciplinaire team hands-on tot resultaat komt;
 • Flexibel en daadkrachtig is, gericht op het verbeteren van de organisatie en uitvoering van de patiëntenzorg binnen kliniek Groningen;
 • Verbindend is, zowel binnen het acute cluster, als in het interne netwerk met andere onderdelen van Lentis en andere relevante lokale organisaties en ketenpartners;
 • Een actieve bijdrage levert aan een goede in-, uit- en doorstroom van de kliniek, in lijn met HIC-opnamecriteria;
 • Het als een uitdaging ziet om samen met de algemene leidinggevende in dualiteit, handen en voeten te geven aan de uitvoering van de crisisbehandeling van de opnamekliniek binnen het cluster acute zorg;
 • Daarnaast samen met de algemeen leidinggevende een toekomstgerichte ontwikkeling van de kliniek ten aanzien van kwaliteit van zorg en behandelaanbod kan aanzetten;
 • Duaal verantwoordelijk is voor het verbeteren en borgen van een goede kwaliteit van zorg en zorglogistiek;
 • Ambitie en zin heeft om de acute zorg binnen Lentis verder te ontwikkelen naar hedendaagse HIC-zorg, in een goede functionele samenwerking met IHT;
 • Rekening houdt met de relevante kaders zoals de Wet verplichte ggz en de generieke module acute psychiatrie en binnen deze kaders opereert.

Wat houdt de functie in?

Het cluster acute zorg binnen Lentis bestaat uit vestigingen in Groningen en Winschoten. Op beide locaties zijn Intensive Home Treatment (IHT) en HIC (High Intensive Care)-faciliteiten en in Groningen de 7x24 uurs crisisdienst en de crisisbeoordelingslocatie (CBL).

De kliniek Groningen heeft al enige tijd te kampen met problemen met de personele bezetting, kwaliteit en continuïteit van zorg. Het team verdient een compliment voor de wijze waarop men de patiëntenzorg zo goed als mogelijk continueert. Bovenal verdienen de patiënten én het team een zichtbare en nabije teamleider inhoudelijke zaken!

Als inhoudelijk teamleider ben je samen met de algemeen leidinggevende duaal verantwoordelijk voor het verbeteren en borgen van een goede kwaliteit van zorg en logistiek.

De acute zorg van Lentis kent belangrijke uitdagingen op het gebied van gezamenlijke visie en ambitie, methodisch werken, samenwerking binnen het cluster en in de interne en externe keten en kwaliteit in de uitvoering van de patiëntenzorg.

Dit betekent dat bij deze uitdaging een actieve bijdrage wordt gevraagd en het vermogen om – in dualiteit met de teamleider algemene zaken– de implementatie van beleid binnen de kliniek te realiseren. Binnen deze functie is volop ruimte voor ontwikkeling, kennisdeling en innovatie.

Wat ga je doen als inhoudelijk teamleider?

Als inhoudelijk teamleider zorg je met je duale partner voor een goede organisatie van de patiëntenzorg. De acute zorg is buitengewoon belangrijk voor de patiënt en de samenleving. Zij zorgt ervoor dat de patiënt snel stabiliseert en de juiste vervolgzorg krijgt. In alle dagelijkse hectiek bewaar jij overzicht.

Je draagt zorg voor het uitzetten en opvolgen van behandelbeleid voor patiënten die met een crisis opgenomen worden in de kliniek Groningen.

Je bouwt met je collega-leidinggevenden aan de verdere realisatie van hedendaagse acute ggz (in lijn met HIC/IHT-uitgangspunten) en functionele samenwerking van de onderdelen van het cluster acute zorg.

Je neemt bij je opdracht relevante wettelijke, financiële en beleidsmatige kaders in acht. Het borgen van kwaliteit van zorg, het continu verbeteren van de resultaten van de kliniek en het optimaliseren van het samenwerkingsklimaat staat bij jou voorop.

Je geeft samen met de vestigingsmanager operationeel leiding aan de medewerkers van de kliniek.

Wat bieden wij?

 • Een mooie uitdaging voor iemand met affiniteit én passie voor de acute zorg (in het bijzonder HIC-zorg);
 • Een aanstelling in een leidinggevende rol voor minimaal 4 dagen en bij voorkeur vijf dagen per week (32-36 uur), die je combineert met uitvoerende patiëntenzorg en participatie in de diensten buiten kantoortijd;
 • Een passend salaris volgens de CAO-GGZ, behorend bij de zwaarte van de functie;
 • Mogelijkheid tot ondersteuning in de vorm van coaching bij, of aanvullende scholing voor de uitvoering van deze functie;
 • Het betreft een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Daarnaast bieden wij jou een uitgebreid pakket met secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk bijvoorbeeld aan het fietsenplan – tegen een scherp tarief een fiets aanschaffen met fiscale
voordelen – en de mogelijkheid om een goedkoop fitnessabonnement af te sluiten. Ook zijn er fiscale voordelen voor het aanschaffen van een mobiele telefoon, tablet of een laptop, een fitnessabonnement en krijg jij de mogelijkheid om korting te ontvangen bij (zorg) verzekeringen. Tevens biedt Lentis de mogelijkheid om deel te nemen aan aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

Aan het einde van het jaar krijg jij bij Lentis tevens een eindejaarsuitkering. Deze kun je desgewenst gebruiken om de CAO-vergoeding voor woon-werkverkeer te verhogen.

Vragen? Bel ons en wij vertellen je graag meer. Je bent welkom!

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Carolien Thewissen of Douwina Zwart, (interim directie acute zorg), met Baukje Stienstra (Vestigingsmanager kliniek Groningen) of Marieke Boomsma (chef de Clinique Winschoten). Zij zijn bereikbaar via managementassistent Rina Willemsen op 050-522 31 41 of 06-22 71 07 50.

Geïnteresseerd?

Online solliciteren is mogelijk tot en met 31 mei 2020. Deze vacature wordt gelijktijdig in- als extern uitgezet. Bij gebleken gelijke geschiktheid, gaat de voorkeur uit naar een interne kandidaat.

Ondervind je problemen met het online solliciteren? De helpdesk HR Service helpt je graag verder op weg en is bereikbaar op werkdagen van 09.00 – 13.00 uur, tel. (050) 409 73 03.

 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]   [ Tip een vriend(in) ]
Regio:
Groningen

Vacaturetype / functietype:
Vast contract, onbepaalde tijd

Werkuren:
Fulltime
Parttime

Werkdagen:
Dag

Sluitingsdatum:
31-05-2020

Startdatum:
29-04-2020

Locatie:
Groningen

[ Solliciteren ]

Contactpersonen:
Baukje Stienstra
tel.: 050 522 31 41
mobiel: 06 22 71 07 50

Carolien Thewissen
tel.: 050 522 3141
mobiel: 06 22 71 07 50

Douwina Zwart
tel.: 050 522 31 41
mobiel: 06 22 71 07 50

Marieke Boomsma
tel.: 050 522 31 41
mobiel: 06 22 71 07 50

Rina Willemsen
tel.: 050 522 31 41
mobiel: 06 22 71 07 50

Company homepage:
http://www.lentis.nl