PsyQ Groningen MBT

PsyQ is een samenwerkingsverband van een viertal grote GGZ organisaties in Nederland waaronder Lentis. Vanuit Lentis zijn er vestigingen in Apeldoorn, Arnhem, Emmen, Enschede, Groningen, Hilversum en Zwolle. PsyQ richt zich op het aanbieden van toegankelijke, kwalitatief hoogwaardige geestelijke gezondheidszorg. Via uitgewerkte zorgprogramma’s worden de meest voorkomende ziektebeelden behandeld: angst, depressie, ADHD, somatiek, seksuologie, trauma, eetstoornissen en persoonlijkheidsstoornissen.

De afdeling Deeltijd Persoonlijkheidsproblematiek behandelt cliënten met ernstige persoonlijkheidsproblematiek door poliklinisch een samenhangend behandelprogramma te bieden, waarin er multidisciplinair wordt gewerkt. Cliënten volgen met name groepstherapieën. Er worden twee therapie stromingen binnen de deeltijd aangeboden, schemagerichte therapie (SFT) en mentaliserend bevorderende therapie (MBT).

Binnen de MBT worden primair patiënten met een borderline persoonlijkheidsstoornis behandeld. Het doel van MBT is dat de cliënt leert stil te staan bij de gedachten, gevoelens en bedoelingen van zichzelf en bij die van anderen. Hierdoor leert de cliënt zijn emoties te reguleren, contacten te repareren en zelfbeschadigend gedrag te verminderen. De therapeut heeft daarbij een actieve, nieuwsgierige, niet-wetende houding. De MBT deeltijd bestaat uit een driedaags programma, waarin beeldende groepstherapie een onderdeel is. Alle groepstherapieën worden met een co-therapeut gegeven en voorafgaand aan de therapie is er een overdracht en nadien een reflectie, om te zorgen dat er voldoende methodisch gewerkt wordt. Daarnaast is er wekelijks een MDO en tweewekelijks een team intervisie.GZ- of Klinisch Psycholoog of Psychotherapeut MBT-team


In verband met zwangerschapsvervanging zijn wij bij PsyQ Groningen, team Persoonlijkheidsproblematiek Deeltijd op zoek naar een: GZ-psycholoog / Psychotherapeut/ Klinisch Psycholoog. Jij bent een ervaren collega die tijdelijk tussen 1 juni 2020 t/m 31 oktober 2020 ons MBT team wil versterken voor 8 – 24 uur per week.

Wie zoeken wij?

Wij zijn op zoek naar een BIG geregistreerde GZ-psycholoog, Psychotherapeut of Klinisch Psycholoog  die tijdelijk het co-behandelaarschap binnen ons MBT team in ons 3-daagse MBT behandelprogramma gaat vervullen. Voor de behandelmethode en de doelgroep is reflecteren op ingezette interventies noodzakelijk. Ook is het belangrijk dat je kan reflecteren op overdrachts- en tegenoverdrachtsfenomenen. Tevens heb je affiniteit met crisissituaties. Je kan snel een risicotaxatie doen en hierover overleggen en handelen. Om een eenduidige behandellijn uit te zetten is er namelijk veel afstemming nodig. Daarom dien je te beschikken over goede communicatieve vaardigheden. Verder:

  • Heb je ervaring met het geven van Persoonlijkheidsbehandeling
  • Ben je bij voorkeur geschoold in MBT
  • Beschik je over een uitstekend reflectief vermogen
  • Ben je stressbestendig en flexibel
  • Zijn nuchterheid en humor een pré.

Wat houdt de functie in?

Je komt te werken op een dynamische en interessante werkplek met leuke collega's. Hier kan je in korte tijd een welkome bijdrage leveren aan de ontwikkeling van patiënten. Jij gaat in nauwe samenwerking met het multidisciplinair team en de regiebehandelaar van je team individuele- en groepspsychotherapie (MBT) geven. Hiervoor is het noodzakelijk dat je minimaal 8 uur beschikbaar bent. Met ons ervaren team neem je deel aan intervisie en supervisie.

Bij meer uren beschikbaarheid betreft het een uitgebreidere deelname aan het groepsprogramma en het verrichten van intakes, diagnostiek en indicatiegesprekken ten behoeve van de hele deeltijdafdeling. Hiermee bieden wij jou een mooie kans om ervaring op te doen met het werken in een intensieve deeltijdbehandeling en specifiek de MBT methodiek!

Wat bieden wij?

Het salaris is ingedeeld conform CAO GGZ: FWG 65 (gz-psycholoog) FWG 65 (psychotherapeut) of FWG 70 (klinisch psycholoog). De overige arbeidsvoorwaarden zijn overeenkomstig de CAO GGZ. Het betreft een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd mits je voldoet aan alle functie-eisen en competenties voor de functie.

Daarnaast bieden wij jou een uitgebreid pakket met secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk bijvoorbeeld aan het fietsenplan – tegen een scherp tarief een fiets aanschaffen met fiscale voordelen – en de mogelijkheid om een goedkoop fitnessabonnement af te sluiten. Ook zijn er fiscale voordelen voor het aanschaffen van een mobiele telefoon, tablet of een laptop en krijg jij de mogelijkheid om korting te ontvangen bij (zorg) verzekeringen. Tevens biedt Lentis de mogelijkheid om deel te nemen aan aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

Aan het einde van het jaar krijg jij bij Lentis tevens een eindejaarsuitkering. Deze kun je desgewenst gebruiken om de cao-vergoeding voor woon-werkverkeer te verhogen.

Vragen? Bel ons en wij vertellen je graag meer

Nadere informatie is verkrijgbaar bij Geja Boomsma-Vos, teamleider Persoonlijkheidsproblematiek Deeltijd, Jelle Schutte (klinisch psycholoog) of Wendy Afman (gz-psycholoog), tel. 050 522 3344.

Geïnteresseerd?

Online solliciteren is mogelijk tot 12 april aanstaande.

Ondervindt je problemen met het online solliciteren? De helpdesk HR helpt je graag verder op weg en is bereikbaar op werkdagen van 09.00 – 16.30 uur, tel. 050 - 409 7310.

 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]   [ Tip een vriend(in) ]
Regio:
Groningen

Vacaturetype / functietype:
Bepaalde tijd

Werkuren:
Parttime

Werkdagen:
Dag

Sluitingsdatum:
12-04-2020

Startdatum:
26-3-2020

Locatie:
Groningen

[ Solliciteren ]

Contactpersonen:
Geja Boomsma
tel.: 050-5223344

Wendy Afman
tel.: 050-5223344

Company homepage:
http://www.lentis.nl