Behandeldienst Dignis

Binnen de medische dienst Lentis wordt er multidisciplinair behandeling geleverd aan diverse doelgroepen: Longstay psychogeriatrie (pg), Gerontopsychiatrie chronische somatiek, palliatieve zorg, somatische revalidatie en dubbelzorg revalidatie (revalidatie bij cognitieve problematiek). Wij bedienen de doelgroepen binnen zowel de VVT, als de GGZ.
De standplaatsen zijn: De Enk in Zuidlaren, het Heymanscentrum en ‘t Blauwbörgje in Groningen. Revalidatie vindt plaats in het Heymanscentrum. Voor meer informatie over de locaties verwijzen wij je naar www.dignis.nl.
Specialist Ouderengeneeskunde


Specialisten Ouderengeneeskunde gezocht

Een spannende situatie die je met elkaar goed oplost. Een glimlach op het gezicht van de bewoner. Familieleden opgelucht. Word jij daar ook enthousiast van? Kom ons dan helpen hiervoor te zorgen!

Wie zijn wij?

Wij zijn Dignis, specialist in zorg voor ouderen. Naast de somatiek helpen wij ouderen met een psychiatrische of psychogeriatrische achtergrond bij het zo lang mogelijk op een veilige en vertrouwde manier zelfredzaam zijn en wij ondersteunen hen als zij het niet meer alleen redden.

Bij onze zorg voor ouderen gaan wij uit van hún wensen. Voor de een is dat een fijn huis en lekker eten, voor de ander is dat zorg aan huis en voor nog weer een ander is dat behandeling, verzorging en verpleging. Dignis heeft de specialisten in huis om op uiteenlopende wensen van ouderen in te gaan. In onze kijk op zorg staan respect, zorgzaamheid, huiselijkheid en beleving van onze bewoners hoog in het vaandel.

Dignis is een onderdeel van Lentis. De behandeldienst is werkzaam voor verschillende regio’s en locaties: De Enk Zuidlaren, het Heymanscentrum, de Veldspaat en ‘t Blauwbörgje in Groningen. Vanuit die locaties werken onze mensen voor diverse kleinschalige woonvormen in Drenthe en de stad Groningen.

Bij Dignis zijn we trots op het werk dat wij doen. Het kan zwaar zijn, zowel fysiek als geestelijk. Maar vooral is het werk dat wij doen belangrijk. Bij Dignis werken doorzetters. Daarom investeren we graag in jou. Je kunt pas goed voor een ander zorgen, als je ook goed voor jezelf zorgt. Daarom hebben wij aandacht voor jouw duurzame inzetbaarheid en staan we open voor jouw behoeftes, ideeën en initiatieven. En je krijgt bij ons alle ruimte om te blijven leren, bijvoorbeeld door het volgen van opleidingen. Wij zijn een opleidingshuis voor Specialisten Ouderengeneeskunde, huisartsen en verpleegkundig specialist in opleiding.

 In 2019 zijn wij gestart met de nieuwe koers binnen Dignis, o.a. betekent dit een verandering van aansturing, richting zelforganisatie.

Wie zoeken wij?

Wij zijn, voor de medische dienst van Dignis, locaties ‘t Blauwbörgje en De Enk, op zoek naar enthousiaste Specialisten Ouderengeneeskunde voor gemiddeld 32 uren per week.

We zoeken een collega die:

 • Gediplomeerd Specialist Ouderengeneeskunde is (BIG geregistreerd);
 • Beschikt over goede contactuele en communicatieve kwaliteiten en een motiverende en respectvolle omgang heeft met bewoners;
 • Zowel zelfstandig als in teamverband kan werken, flexibel en stressbestendig is;
 • Enthousiast is en humor heeft;
 • Interesse heeft in belevingsgerichte zorg;
 • Zich verder wil ontwikkelen binnen eigen expertise (er is een ruim opleidingsbudget);
 • Samen met ons vorm wil geven aan onze visie op zorg voor ouderen;
 • In het bezit is van een auto.

Wat houdt de functie in?

Je draagt in samenwerking met collega's zorg voor medische diagnostiek, behandeling en begeleiding van cliënten Je bent eindverantwoordelijk voor multidisciplinair opgestelde zorgleefplannen, je levert een bijdrage aan multidisciplinaire besprekingen en overlegt met de (familieleden van de) cliënten/bewoners. Daarnaast wordt van jou een actieve bijdrage verwacht bij de ontwikkeling van je vakgebied en de verdere uitbouw van de zorgketens.

Je neemt deel aan bereikbaarheids- en weekenddiensten. In de diensten werken wij samen met team 290, om de belasting per dienst op het juiste niveau te houden.

In ‘t Blauwbörgje wordt zorg geleverd aan psychogeriatrisch zorgbehoeftige bewoners. Ook is er een gerontopsychiatrische afdeling. De behandeldienst biedt op andere locaties van Dignis naast PG zorg ook chronische somatische zorg, palliatieve zorg, somatische revalidatie en dubbelzorg revalidatie (revalidatie bij cognitieve problematiek).

Verder zijn je taken:

 • Intakes, onderzoek, diagnostiek en behandeling;
 • Medicatiebegeleiding; 
 • Verwijzen van cliënten voor een specialistische behandeling; 
 • Deelnemen aan de 24-uursdienst (rijbewijs is noodzakelijk);
 • Contact met verwijzers, samenwerken met verschillende disciplines;
 • Tevens deelname aan relevante workshops of congressen;
 • Meedenken over de kwaliteit in de zorg - kwaliteitsontwikkeling is binnen onze organisatie een speerpunt, wij zoeken collega’s die het leuk vinden om dit verder te ontwikkelen.

Andere bijzonderheden:

Bij Dignis vinden wij het belangrijk dat (medische) professionals een rol hebben in het management, deze rol wordt ingevuld door een medisch directeur. Ook hebben op iedere locatie arts, psycholoog en locatiemanagement driehoeksoverleggen over de kwaliteit van de zorg. Iedere arts heeft zijn/haar eigen aandachtsgebied, met als opdracht dit aandachtsgebied verder te ontwikkelen.

Ons werk draait om onze bewoners en cliënten. Bij Dignis willen we hen altijd en iedere dag de beste zorg geven. Spreekt dit je aan? Dan ontmoeten we je graag.

Wat bieden wij?

Wij bieden je een energieke werkomgeving, met gemotiveerde collega’s, die voortdurend in beweging is.

Het salaris is ingedeeld in FWG functiegroep 75, conform de CAO VVT. Daarnaast bieden we een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsenplan, tablet-/laptop-regeling, fitness abonnement, pensioenfonds, eindejaarsuitkering, korting bij (zorg) verzekeringen en een regeling aanvullende reiskosten.

Het gaat om een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Bij Dignis bieden wij je een spannende, uitdagende en leerzame ervaring. Die uitdaging zit in onze manier van werken, met kleine teams, en onze ambitie deze teams te laten groeien naar zelforganisatie. Durf jij dit aan?

Vragen? Bel ons en wij vertellen je graag meer.

Nadere informatie is verkrijgbaar bij Inge Pesch, medisch directeur Dignis en specialist ouderengeneeskunde tel.: 06-22447101 of bij Niessette Ridder, manager medische dienst via tel.: 06-21105785

Geïnteresseerd?

Online solliciteren is mogelijk tot en met 28 juni aanstaande.

Ondervind je problemen met het online solliciteren? De helpdesk HR helpt je graag verder op weg en is bereikbaar op werkdagen van 09.00 - 13.00 uur, tel. 050 - 409 7007.

 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]   [ Tip een vriend(in) ]
Regio:
Drenthe
Groningen

Vacaturetype / functietype:
Vast contract, onbepaalde tijd

Werkuren:
Parttime

Sluitingsdatum:
28-06-2020

Startdatum:
17-02-2020

Locatie:
Groningen

[ Solliciteren ]

Contactpersonen:
Inge Pesch
tel.: +31 050--5214999
mobiel: +31 622447101

Niessette Ridder
mobiel: +31 0621105785

Company homepage:
http://www.lentis.nl