Kliniek Groningen

De Kliniek Groningen is een opname kliniek voor de acute ernstige psychiatrie in de stad Groningen en zodanig verbonden aan de zorggroep Ouderen/Volwassenen-psychiatrie van Lentis.
Er wordt (zoveel mogelijk) gewerkt vanuit HIC uitgangspunten. In de kliniek bevinden zich in totaal vier IC- en HC afdelingen met elk een eigen klimaat.
Met behulp van een multidisciplinair team wordt 24-uurs zorg geleverd aan patiënten die in een acute crisis verkeren. Voornamelijk Wet verplichte GGZ opnames, maar ook vrijwillige opnames met een complex karakter worden behandeld in de Kliniek Groningen.
Kliniek Groningen biedt, in samenwerking met de crisisbeoordelingslocatie (CBL), tevens de tijdelijke verplichte eerste zorg aan betrokkenen die in het afwachting zijn van een crisismaatregel in het kader van de WvGGZ
Basis arts/ ANIOS Kliniek Groningen


Een High & Intensive Care is een klinische voorziening voor patiënten die in een ernstige psychiatrische crisis verkeren en daarbij een groot risico lopen op verdergaand verlies van regie over het eigen functioneren en/of schade voor zichzelf of anderen. Het wordt enkel ingezet als ambulante intensieve begeleiding ontoereikend is. Op een HIC staat het herstellen en behouden van het contact centraal. Niet alleen met de patiënt maar ook met diens naasten en de ambulante hulpverleners. Daarnaast het bieden van steun, (dag)structuur, medicatie, rust, bescherming en veiligheid. Het multidisciplinaire team is geschoold en getraind in de interventies behorend bij crisisinterventie.

Het werken op een HIC beloofd nooit saai te zijn, maar uitdagend, vernieuwend en dynamisch. Belangrijke stappen naar herstel bereiken we samen. Samen met de patiënt, zijn naasten, ketenpartners en het team. We zoeken samen naar regie en kracht en zetten dit optimaal in om onze patiënten weer zelfverzekerd en enthousiast deel te laten nemen aan de maatschappij.

Wie zoeken wij?          

Wij zijn voor de Kliniek Groningen op zoek naar een Basis arts / ANIOS voor, bij voorkeur, 36 uur per week. 
Je bent in het bezit van afgeronde academische opleiding geneeskunde, bij voorkeur aangevuld met werkervaring binnen de GGZ. Een BIG, alsmede AGB registratie is vereist. Je bent in het bezit van rijbewijs.

Wat houdt de functie in?

Als Basisarts/ANIOS bij Lentis heb je verschillende werkzaamheden. Een belangrijk onderdeel vormt het verlenen van somatische en psychiatrische zorg, maar jij verricht mogelijk ook wetenschappelijk onderzoek. Bij al jouw werkzaamheden staat je cliënt op plaats nummer één. Jij:

  • verricht (medisch) onderzoek en stelt een diagnose
  • bij het opstellen van een zorgplan
  • voert de somatische en/of psychiatrische behandeling uit
  • informeert verwijzers en hulpverleners over je cliënt
  • participeert actief binnen de ontwikkeling van Intensive Home Treatment (IHT);
  • Je participeert in de 24 uurscrisis dienst.

Bij Lentis werken we binnen een multidisciplinair team. Iedereen heeft een belangrijke inbreng. Je voert overleg met het behandelteam waarmee je samenwerkt en helpt bij het opstellen van behandelbeleid. Ook het informeren van hulpverleners maakt deel uit van je baan als Basisarts. Zo kan iedereen van elkaar leren. De psychiatrie kan een complex en onvoorspelbaar vakgebied zijn. Je zult dan ook bij acute- of crisissituaties in actie komen en neemt deel aan de 24-uurs crisisdienst.

Wat bieden wij?

Het salaris is ingedeeld in FWG-functiegroep 65 conform de CAO GGZ. De overige arbeidsvoorwaarden zijn eveneens overeenkomstig de CAO GGZ.
Daarnaast bieden we een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsenplan, tablet-/laptop-regeling, fitness abonnement, pensioenfonds, eindejaarsuitkering, korting bij (zorg) verzekeringen en een regeling aanvullende reiskosten. Je komt te werken in een enthousiast en gedreven team.

Wij vinden het belangrijk dat jouw wensen gehoord worden. Tijdens het sollicitatiegesprek is er daarom alle ruimte om jouw (loopbaan) wensen te bespreken. Voor onderwijs en onderzoek werken we samen met de afdeling Lentis Research en met het UMCG.
We helpen je graag in deze baan succesvol te zijn, door laagdrempelige supervisie, regelmatige opleidings- en trainingsbijeenkomsten en een respectvolle omgang waarin solidariteit en humor ruim plaats hebben.
Het betreft een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd mits je voldoet aan alle functie-eisen en competenties voor de functie. 

Vragen? Bel ons en wij vertellen je graag meer

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Baukje Stienstra, vestigingsmanager algemene zaken, tel 06-21973668 of Kit Vanmechelen, Psychiater, tel 06-52789873.

Geïnteresseerd?

Online solliciteren kan via www.werkenbijlentis.nl

Ondervindt u problemen met het online solliciteren? De helpdesk HR Service helpt u graag verder op weg en is bereikbaar op werkdagen van 09.00 – 13.00 uur, tel. 050-409 73 03.

 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]   [ Tip een vriend(in) ]
Regio:
Groningen

Vacaturetype / functietype:
Vast contract, onbepaalde tijd

Werkuren:
Fulltime

Werkdagen:
Wisselende diensten

Sluitingsdatum:
31-12-2020

Startdatum:
26-02-2020

Locatie:
Groningen

[ Solliciteren ]

Contactpersonen:
Baukje Stienstra
tel.: 050 522 31 41
mobiel: 06 22 71 07 50

Company homepage:
http://www.lentis.nl