Lentis

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.


Opleidingsplaats verpleegkundig specialist


Afdeling Opleiding GGZ verpleegkundig specialist (vios)

Lentis is een erkende praktijkinstelling voor de driejarige master ANP-GGZ bij de landelijke opleiding Stichting GGZ-VS.

Per januari 2021 heeft Lentis opleidingsplaatsen beschikbaar voor verpleegkundigen die opgeleid willen worden tot verpleegkundig specialist GGZ.

Het leuke aan deze driejarige opleiding is dat je op drie verschillende werkplekken met diverse doelgroepen werkt in de breedte van de gehele ggz, kortom: afwisselend en generalistisch.

Je verdiept je kennis en kunde door middel van een kwalitatief hoogstaande opleiding en brengt je verpleegkundige kwaliteiten verder tot ontwikkeling. De opleiding is op HBO-masterniveau en leidt op in de opleidingsgraad Master of Science en de beroepstitel Verpleegkundig Specialist GGZ. Om te zorgen dat studenten zich ontwikkelen tot zelfbewuste, reflectieve en beslissingsbevoegde behandelaars vormt intervisie, supervisie en leertherapie een belangrijk onderdeel van de opleiding.

Vanaf 2019 is er sprake van een volledig vernieuwd curriculum met verschillende keuze-opties. Het programma geeft je de mogelijkheid om eigen accenten te kiezen in je opleiding en keuze modules te volgen. Je krijgt de kans om op effectieve wijze een bijdrage te leveren aan zorgvernieuwing. Je leert tijdens de opleiding om onderzoek te initiëren en uit te voeren. Bij Lentis bevind je je in een academische werkomgeving, want wetenschappelijk onderzoek is stevig verankerd in onze organisatie. De opleiding werkt nauw samen met Lentis Research. Onderzoeksresultaten delen we met elkaar en waar mogelijk pas je de resultaten direct toe in je behandeling. Zo verbeteren we de psychische gezondheid steeds weer een stapje verder.

Binnen Lentis is permanent vraag naar VS-en GGZ en met de driejarige opleiding ben je breed inzetbaar. Lentis biedt na de opleiding een ruim scholingsbudget in het kader van een leven lang leren en de herregistratie. Voor VS-en is er binnen Lentis een uitstekend werkklimaat. Er is alle ruimte om regiebehandelaar te zijn. Alle beroepsmogelijkheden en bevoegdheden die een VS heeft, kunnen worden uitgevoerd.

 

Functieomschrijving

De Verpleegkundig Specialist GGZ werkt als behandelaar en regiebehandelaar in patiëntenzorg, innoveert zorg, werkt mee aan onderzoek en coacht professionals. Het betreft een opleidingsplaats voor 32-36 uur per week, voor de duur van de opleiding, inclusief één dag per week theoretisch onderwijs in het landelijk opleidingscentrum GGZVS te Utrecht. Het praktijkleren binnen Lentis vindt plaats binnen verschillende zorggroepen, in ambulante en klinische settingen.
De opleider stelt het opleidingstraject samen gebaseerd op de voorkeur, ervaring en interesse van de verpleegkundige-in-opleiding-tot-specialist (vios). Studenten met academische ambities kunnen een honours programma volgen en kunnen zich tijdens de studie voorbereiden op een promotietraject. 

Functie-eisen

Om voor dit traject in aanmerking te komen, dien je te voldoen aan onderstaande toelatingseisen:

  • Je bent geregistreerd als verpleegkundige artikel 3 in het BIG-register.
  • Je beschikt over het diploma HBO-Verpleegkunde of MBO-Verpleegkunde /inservice opgeleid, aangevuld met een diploma van een relevante en recente beroepsgerichte vervolgopleiding op HBO-niveau (Bachelor SPH/MW of Psychologie);
  • Je hebt minimaal twee jaar werkervaring (minimaal 0.8 FTE) als verpleegkundige in de GGZ;
  • Je functioneert bovengemiddeld, aangetoond met bewijsstukken op basis van de CanMeds;Informatie m.b.t. de eisen t.a.v. bewijsstukken is beschikbaar op de website: www.ggzvs.nl,
  • Je beheerst (passief) de Engelse taal;
  • Je beschikt over een geldig Rijbewijs B

 

Arbeidsvoorwaarden

De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO GGZ. Inschaling gedurende de opleiding is in 
FWG 60 of behoud huidige hogere salaris. De studiekosten worden volledig vergoed. Reiskosten Utrecht op basis van openbaar vervoer. Het betreft een aanstelling voor de duur van de opleiding. Interne kandidaten met een vast dienstverband behouden deze.

Voor de driejarige opleiding zijn er in 2021 zes opleidingsplekken beschikbaar binnen Lentis. De opleiding start in januari 2021.

Informatie over de opleiding is beschikbaar op de website www.ggzvs.nl, daar vind je ook de complete aanmeld- en selectieprocedure.

Interne kandidaten kunnen omtrent de opleiding meer informatie vinden op lentisnet, tevens zal er op 27 maart om 09:00 een online informatiebijeenkomsten plaatsvinden. Je kan je aanmelden via de volgende link: https://www.werkenbijlentis.nl/informatiebijeenkomst-opleiding-verpleegkundig-specialist/. Als je de online informatiebijeenkomst wilt volgen is het van belang dat je de app 'Zoom' van te voren installeert op je telefoon.

Informatie over de vacature

Ben je van plan te solliciteren, neem dan contact op met de opleider voor nadere informatie over de selectieprocedure. Idelette Kruidhof, opleider GGZ-VS, 06-20802555.

Solliciteren

Heb je interesse en voldoe je aan de gestelde functie-eisen? Stuur dan voor 8 april 2020 je motivatiebrief, CV, bewijsstukken bovengemiddeld functioneren, kopieën diploma’s en inschrijving BIG-register naar Greetje Belle (HR assistent), g.belle@lentis.nl Het format voor de bewijsstukken en het aanmeldformulier zijn te vinden op de website van de opleiding GGZVS www.ggzvs.nl

De sollicitatiegesprekken staan gepland op donderdag 23 en/of vrijdag 24 april aanstaande.

Sollicitaties met onvolledig aangeleverde bewijsstukken kunnen wij helaas NIET in behandeling nemen.

 

 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]   [ Tip een vriend(in) ]
Regio:
Groningen

Vacaturetype / functietype:
Bepaalde tijd

Werkuren:
Fulltime

Sluitingsdatum:
08-04-2020

Startdatum:
05-03-2020

Locatie:
Groningen

[ Solliciteren ]

Contactpersonen:
Idelette Kruidhof
mobiel: 06-20802555

Company homepage:
http://www.lentis.nl