FPA Zuidlaren

Forint is in Noord-Nederland de forensisch psychiatrische zorgketen van AFPN Groningen (poliklinisch en ForFACT), BW Forint, FPA Zuidlaren en FPC Dr. S. van Mesdag. Onze doelgroep bestaat uit kwetsbare mensen die door hun psychiatrische problematiek grensoverschrijdend gedrag (dreigen te) vertonen. Door dit gedrag komen zij met politie en justitie in aanraking of dreigen daarmee in aanraking te komen. Vaak is er ook sprake van verslavingsproblematiek. Onze samenwerking maakt het mogelijk deze mensen gedurende hun behandeltraject de juiste mate van behandeling, zorg en beveiliging te bieden.

De FPA biedt forensische diagnostiek en specialistische behandeling aan patiënten met complexe psychiatrische problematiek, vaak in combinatie met een verslaving en/of een verstandelijke beperking, die een verhoogd risico hebben op het plegen van een delict. De FPA bestaat uit de locaties Eikenstein en Cederborg en biedt plaats aan zestig patiënten, waarvan het merendeel een strafrechtelijke titel heeft.

De behandeling is zowel individueel als in groepsverband. Samen met de patiënt, zijn/haar familie, naastbetrokkenen en het multidisciplinaire team wordt stabilisatie en herstel van de problematiek bevorderd. De behandeling is gericht op het verminderen van het recidiverisico (het opnieuw plegen van een delict), om uiteindelijk veilig terug te kunnen keren naar de maatschappij. Om in te schatten wanneer dit mogelijk is voert de FPA risicotaxaties uit.

Het instellingsklimaat binnen de FPA is veilig, ondersteunend en gericht op structuur en herstel. De mate van zelfstandigheid en de mogelijkheden van de patiënt staan centraal. Om die reden werken wij met verschillende behandelmilieus. Met een empathische, uitnodigende houding betrekken wij de patiënt bij zijn of haar persoonlijke leerdoelen. Door het behoud van zoveel mogelijk autonomie en keuzevrijheid, voelt iedere patiënt zich verantwoordelijk voor zijn/haar behandeling.Verpleegkundige (nachtdienst) - FPA


Verpleegkundige FPA Zuidlaren voor de nachtdienst

Als verpleegkundige voor de nachtdienst draag je zorg voor een goede orde en veiligheid. Je staat patiënten te woord en verstrekt eventueel medicijnen. Je zorgt voor de voorbereidingen voor de volgende dag, onder andere medicatie uitzetten en administratieve taken. Tot slot en treed je op in het geval van calamiteiten.

Het werk dat je doet kan zwaar zijn en vergt veel energie en inlevingsvermogen. Mede daarom geloven wij bij Lentis in het belang van een goed salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Bij Lentis zijn we trots op het werk dat wij doen. Hier werken gedreven doorzetters. Met jouw werk verhoog jij de levenskwaliteit van je cliënten, dat is belangrijk. Daarom investeren we graag in jou. Zo krijg je bij ons alle ruimte om te blijven leren, bijvoorbeeld door het volgen van cursussen.

Ben jij de verpleegkundige die we zoeken?

Forint is op zoek naar een sociaal en betrokken verpleegkundige. Jij hebt voor de functie van verpleegkundige je mbo-opleiding of hbo-opleiding verpleegkunde afgerond en je beschikt over goede kennis van psychiatrische ziektebeelden en psychofarmaca. Je bent uiteraard BIG-geregistreerd en hebt aantoonbare werkervaring in de psychiatrische hulpverlening. Bij jou staat je cliënt altijd op nummer één. Je werkt daarom aandachtig en met respect voor de wensen van je cliënt. Ook ben je oplettend en je ziet bijvoorbeeld wanneer het gedrag van je cliënt verandert. Er zijn weinig dingen die jou uit het veld kunnen slaan. Je bent flexibel en durft te handelen in crisissituaties. Je hebt oog voor je cliënten, maar ook voor je collega's. Je helpt ze graag, en andersom geldt dat ook. Het is een pré als je een AP en H-training hebt gevolgd.

Verder pas jij in ons team als jij:

  • initiatief durft te nemen
  • zelfstandig en resultaatgericht werkt, waarbij je het team niet uit het oog verliest
  • het belang van juiste verslaglegging en overleg snapt

Tot slot ben jij je ervan bewust dat je met een kwetsbare doelgroep werkt. Jij beschikt echter over veel inlevingsvermogen en bent een zeer sociaal persoon.

Wij hebben veel te bieden

Bij Forint zijn wij erg blij met onze collega's. Jij krijgt daarom een goed salaris conform de cao GGZ. Het betreft een overeenkomst voor onbepaalde tijd, mits je voldoet aan de gestelde functie-eisen. Het salaris ingedeeld in FWG-functiegroep 40. Jouw mening en wensen vinden wij belangrijk. Tijdens het sollicitatiegesprek is er daarom alle ruimte om jouw (loopbaan)wensen te bespreken. Wij denken graag met je mee.

Verder krijg je bij Forint:

  • De ruimte om te blijven leren en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen door het volgen van trainingen en cursussen
  • Een prettige werkomgeving met een hecht en betrokken team
  • Ruimte om je vak optimaal uit te kunnen voeren
  • Een contract voor 24 uren per week.

Daarnaast bieden wij jou een uitgebreid pakket met secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk bijvoorbeeld aan het fietsenplan – tegen een  scherp tarief een fiets aanschaffen met fiscale voordelen – en de  mogelijkheid om een goedkoop fitnessabonnement af te sluiten. Ook zijn  er fiscale voordelen voor het aanschaffen van een mobiele telefoon,  tablet of een laptop, een fitnessabonnement en krijg jij de mogelijkheid om korting te ontvangen bij (zorg) verzekeringen. Tevens biedt Lentis  de mogelijkheid om deel te nemen aan aanvullende  arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

Aan het einde van het jaar krijg jij bij Lentis tevens een eindejaarsuitkering. Deze kun je desgewenst gebruiken om de cao-vergoeding voor woon-werkverkeer te  verhogen.

Dit is Forint

Forint bestaat uit de Forensisch Psychiatrische Afdeling (FPA) Zuidlaren met de afdelingen Eikenstein en Cederborg en de Ambulante Forensische Psychiatrie Noord Nederland (AFPN). FPA Zuidlaren biedt plaats aan zestig patiënten, waarvan het merendeel een strafrechtelijke titel heeft. Forint werkt samen met Forensisch Psychiatrisch Centrum (FPC) Dr. S. van Mesdag.

Forint is er voor kwetsbare mensen die complexe en ernstige psychiatrische problemen hebben en als gevolg daarvan grensoverschrijdend gedrag (dreigen te) vertonen, overlast bezorgen en/of een bedreiging kunnen vormen voor zichzelf en/of anderen. Zij kunnen bij Forint terecht voor ambulante en klinische behandeling.

Kom jij bij ons werken?

Solliciteer direct! Dit kan online tot en met zondag 7 juni 2020.

Meer weten? Miranda van den Hof (teamleider) kan je alles vertellen over deze vacature. We doen dit graag!

Telefoonnummer: 050-4097543

 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]   [ Tip een vriend(in) ]
Regio:
Drenthe

Vacaturetype / functietype:
Vast contract, onbepaalde tijd

Werkuren:
Parttime

Werkdagen:
Nacht

Sluitingsdatum:
07-06-2020

Startdatum:
12-05-2020

Locatie:
Zuidlaren

[ Solliciteren ]

Contactpersonen:
Miranda van den Hof
tel.: (050)4097543
mobiel: (06)21145729

Company homepage:
http://www.lentis.nl