Forensisch Psychiatrische Afdeling Zuidlaren

Forint is in Noord-Nederland de forensisch psychiatrische zorgketen van AFPN Groningen (poliklinisch en ForFACT), BW Forint, FPA Zuidlaren en FPC Dr. S. van Mesdag. Onze doelgroep bestaat uit kwetsbare mensen die door hun psychiatrische problematiek grensoverschrijdend gedrag (dreigen te) vertonen. Door dit gedrag komen zij met politie en justitie in aanraking of dreigen daarmee in aanraking te komen. Vaak is er ook sprake van verslavingsproblematiek. Onze samenwerking maakt het mogelijk deze mensen gedurende hun behandeltraject de juiste mate van behandeling, zorg en beveiliging te bieden.

De FPA biedt forensische diagnostiek en specialistische behandeling aan patiënten met complexe psychiatrische problematiek, vaak in combinatie met een verslaving en/of een verstandelijke beperking, die een verhoogd risico hebben op het plegen van een delict. De FPA bestaat uit de locaties Eikenstein en Cederborg en biedt plaats aan zestig patiënten, waarvan het merendeel een strafrechtelijke titel heeft.

De behandeling is zowel individueel als in groepsverband. Samen met de patiënt, zijn/haar familie, naastbetrokkenen en het multidisciplinaire team wordt stabilisatie en herstel van de problematiek bevorderd. De behandeling is gericht op het verminderen van het recidiverisico (het opnieuw plegen van een delict), om uiteindelijk veilig terug te kunnen keren naar de maatschappij. Om in te schatten wanneer dit mogelijk is voert de FPA risicotaxaties uit.

Het instellingsklimaat binnen de FPA is veilig, ondersteunend en gericht op structuur en herstel. De mate van zelfstandigheid en de mogelijkheden van de patiënt staan centraal. Om die reden werken wij met verschillende behandelmilieus. Met een empathische, uitnodigende houding betrekken wij de patiënt bij zijn of haar persoonlijke leerdoelen. Door het behoud van zoveel mogelijk autonomie en keuzevrijheid, voelt iedere patiënt zich verantwoordelijk voor zijn/haar behandeling.



Verpleegkundige nachtdienst


in-/extern

Nachten werken zijn voor jou geen probleem: je bent een echt nachtmens!

Waar ga je aan de slag?

Forint wil de maatschappij veiliger maken. We bieden forensische behandeling, ondersteuning en begeleiding aan mensen die (dreigend) grensoverschrijdend gedrag vertonen en daardoor met politie of justitie in aanraking zijn gekomen of dreigen te komen. Mensen komen bij ons in zorg als het gedrag samenhangt met een psychische en/of psychiatrische stoornis. We bieden ook consultatie aan ketenpartners en voeren deelbehandelingen uit.
Forint bestaat uit de AFPN Groningen, Forensisch Beschermd Wonen Beijum/Groningen en de FPA Zuidlaren. Forint is onderdeel van Lentis en is in transitie om samen te gaan met het FPC Dr. S. van Mesdag. De FPA Zuidlaren biedt forensische diagnostiek en specialistische klinische behandeling aan patiënten met complexe psychiatrische problematiek, vaak in combinatie met een verslaving en/of een verstandelijke beperking, die een verhoogd risico hebben op het plegen van een delict. De FPA biedt plaats aan zestig patiënten, waarvan het merendeel een strafrechtelijke titel heeft. Het instellingsklimaat binnen de FPA is veilig, ondersteunend en gericht op structuur en herstel. De mate van zelfstandigheid en de mogelijkheden van de patiënt staan centraal binnen de kaders van het risicomanagement. Om die reden werken wij met verschillende behandelmilieus. Met een empathische, uitnodigende houding betrekken wij de patiënt bij zijn of haar persoonlijke leerdoelen. Door het behoud van zoveel mogelijk autonomie en keuzevrijheid, voelt iedere patiënt zich verantwoordelijk voor zijn/haar behandeling.

Wat ga je doen?

In de nachtdienst werk je samen met je collega's aan het creëren van een veilig behandel- én leefklimaat voor onze patiënten en een veilig werkklimaat voor je collega's. Je staat patiënten te woord en verstrekt eventueel medicijnen. Je zorgt voor de voorbereidingen voor de volgende dag, zoals voor het uitzetten van de medicatie. Daarnaast lever je een bijdrage aan verschillende rapportages.

Wat kom je brengen?

  • Een afgeronde mbo/hbo-opleiding verpleegkunde, BIG-geregistreerd en geldige AGB-code.
  • Goede kennis van psychiatrische ziektebeelden.
  • Affiniteit met psychiatrische patiënten.
  • Bij voorkeur stage- en/of werkervaring binnen de forensische psychiatrie.

Wie ben jij?

  • Je in nieuwe situaties snel en flexibel aanpassen en je bent omgevingsbewust.
  • Goed omgaan met stressvolle situaties, je staat stevig in je schoenen en je hebt lef.
  • Goed multidisciplinair én zelfstandig werken in een behandelteam.
  • Goed reflecteren op je eigen handelen, je hebt zelfkennis en een gezonde dosis zelfvertrouwen.

Wat bieden wij jou?

Wij bieden je een uitdagende baan in een dynamische werkomgeving, waarbij je nauw samenwerkt met collega's. Wij investeren in een goede zorg voor onze patiënten en in elkaar. Daarom heb je bij ons goede mogelijkheden om je te ontwikkelen, zowel in de dagelijkse praktijk van je werk, als door het volgen van trainingen en opleidingen. Je kunt rekenen op goede arbeidsvoorwaarden afhankelijk van opleiding en/of ervaring, conform de cao-ggz.

Ben je enthousiast?

Sta jij open voor een oriënterend gesprek? Neem dan contact op met: Annemieke Hutten via 06-82059903. Direct online solliciteren mag natuurlijk ook! Klik daarvoor op de onderstaande button. Een meeloop dag is een vast onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Goed om te weten

  • Voor indiensttreding willen wij graag een verklaring omtrent gedrag ontvangen, hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink;
  • Tijdens de sollicitatieprocedure kunnen wij vragen naar referenties;
  • Wij werven graag zelf onze medewerkers, daarom wordt acquisitie niet op prijs gesteld.

  

  

 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]   [ Tip een vriend(in) ]
Regio:
Drenthe

Vacaturetype / functietype:
Bepaalde tijd

Werkuren:
Parttime

Werkdagen:
Nacht

Sluitingsdatum:
21-04-2024

Startdatum:
04-04-2024

Locatie:
Zuidlaren

[ Solliciteren ]

Contactpersonen:
Annemieke Hutten
mobiel: +31 0682059903

Bedrijfspagina:
http://www.lentis.nl