Polikliniek

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg en forensische gezondheidszorg waarbij we voornamelijk werkzaam zijn in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Lentis bestaat uit ongeveer 3000 medewerkers. We zijn gedreven door onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en inhoudelijke deskundigheid en zijn trots op het werk dat we doen. We zijn een grote organisatie, maar geloven in kleinschalige zorg. Wij vertrouwen erop dat we op die manier persoonlijk, open en oplossingsgericht kunnen werken.


Verpleegkundig specialist Medicatie Polikliniek


H. Bootsma

  • Afdeling: Medicatie Polikliniek
  • Standplaats: Groningen
  • Parttime: 12 - 32 uur
  • € 4.108 - € 6.264
  • Dienstverband: vast contract
  • Startdatum: 1 mei 2024

Als verpleegkundig specialist..

  • ga je psychofarmaca behandelingen oppakken van patiënten die uitstromen vanuit de SGGZ of van patiënten die verwezen worden via de huisarts voor een medicatie vraag als instellen, afbouw en evalueren;
  • ben je consulterend voor je collega’s in het team, binnen Lentis en extern;
  • ben je flexibel je eigen werk(tijden) in te delen en werk je nauw samen met ervaren collega’s;
  • heb je de mogelijkheid mee te denken in het optimaliseren van werkprocessen en in het bedenken van nieuwe ideeën voor de afdeling die het werk nog leuker maken.

Daarom is Lentis de plek voor jou

De Medicatie Polikliniek voor de stad Groningen is een afdeling binnen Lentis die nieuw is en die wordt opgebouwd en de komende tijd verder wordt doorontwikkeld. Bij de regioteams in Delfzijl, Winschoten en Stadkanaal zijn er ook initiatieven gaande om een Medicatie Poliklinieken op te starten, je gaat nauw samenwerken met deze collega’s om samen vorm te geven aan werkwijze en beleid. Onder de nieuwe afdeling Medicatie Polikliniek vallen de chronische medicamenteuze behandeltrajecten van stabiele complexe problematiek bij o.a. de EPA doelgroep en de nieuwe verwijzingen vanuit de huisarts of andere GGZ instellingen met psychofarmaca hulpvragen. De Medicatie Polikliniek is overstijgend qua patiënten instroom. Dit kan zijn vanuit PsyQ, FACT, CIP, ATN, maar ook extern vanuit de huisarts of andere GGZ instellingen. Het belangrijkste is dat de patiënt een hulpvraag heeft op psychofarmaca gebruik of de controles daarvan. Naast deze hulpvraag kan de patiënt laagfrequent herstelgerichte behandelgesprekken krijgen.

Jij mag onderdeel gaan uitmaken van dit nieuwe team. Het wordt een klein team (rond de 5fte) waardoor de lijnen kort zullen zijn. Het multidisciplinaire team waarin je komt te werken bestaat uit o.a. psychiater(s), verpleegkundig specialist(en) en sociaal psychiatrisch verpleegkundige(n), verpleegkundige(n) en/of basispsychologen. Je richt je met name op de psychofarmaca (controle, instellen, afbouwen van medicatie), en bent regiebehandelaar van deze patiënt

We zoeken enthousiaste collega’s die het leuk vinden om te bouwen aan dit nieuwe team en affiniteit hebben met bovenstaande problematiek. Bij voorkeur werk je ook nog op een andere afdeling binnen Lentis waardoor de nieuwe Medicatie Polikliniek ook integreert binnen de organisatie.

Zo maak jij het verschil

  • Samen met je co-behandelaren – onder wie een psychiater, en (sociaal psychiatrisch) verpleegkundige en/of basispsycholoog ben je verantwoordelijk voor een behandelplan.
  • Je hebt een coördinerende rol in het zorgproces en/of behandeltraject en waarborgt de kwaliteit en continuïteit.
  • Je werkt makkelijk samen met ketenpartners zoals huisartsen, wooninstellingen, UCP, VNN en WMO-aanbieders.
  • Je gaat lastige situaties niet uit de weg en durft buiten de gebaande paden te gaan. Hierin krijg je de ruimte en het vertrouwen om na te denken over behandelmogelijkheden en zorgoplossingen op maat, wanneer de problematiek daarom vraagt.
  • Je neemt deel aan de 24-uurs crisisdienst van Lentis (enkele keren per maand).

Dit krijg je van ons

Bij Lentis hoef je niet de professional te blijven die je bij binnenkomst bent. Je groeit in je vak en als persoon door middel van de vele opleidingsmogelijkheden en goede begeleiding. Denk aan (online) trainingen en cursussen. Ook kun je deelnemen aan leerzame en boeiende projecten en werkgroepen.

Wat we je daarnaast bieden:

  • Direct een vast contract.
  • Een bruto maandsalaris van minimaal € 4.108,- tot maximaal € 6.264,- bij een 36-urige werkweek, ingedeeld in aanloopschaal 64 of FWG 65 volgens de cao GGZ.
  • Naast vakantiegeld van 8% een eindejaarsuitkering van 8,33% van je bruto jaarsalaris. 
  • Een eenmalige uitkering van 1% van je bruto jaarsalaris op 1 augustus 2024 en een loonsverhoging van 4% van je bruto maandsalaris per 1 december 2024.  
  • Ten behoeve van de accreditatie is jaarlijks een persoonlijk budget beschikbaar gesteld van circa € 3.656,04 naar rato van het dienstverband.
  • Een vergoeding voor woon-werkverkeer.
  • Korting bij (zorg)verzekeringen.
  • Korting op een tablet/laptop, fiets en sportabonnement.
  • In totaal 166 vakantie-uren + 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget bij een fulltime dienstverband.
  • Balansbudget van € 500,- per jaar bij een fulltime dienstverband.
  • Veel autonomie en vrijheid bij het indelen van je tijd.
  • Een prettige werksfeer met ruimte voor informeel contact met collega’s. Zodat je naast de nodige inspanning ook toekomt aan ontspanning.
  • Deelname aan activiteiten, projecten en opleidingen via Lentis Leefstijl. Met dit programma kun je onder meer workshops volgen, met collega’s sporten of een health-check doen.

Jouw toekomstige collega over het team

Hittina, teamleider: “Ik zie het oprichten van een Medicatie Polikliniek als een mooie kans voor medewerkers om hun expertise op het gebied van psychofarmaca in te zetten. Met een kleine groep behandelaren een poli opzetten, waarbij korte lijnen binnen het team, binnen Lentis, maar ook met huisartsen en externen belangrijk zijn. Ik word zelf heel enthousiast van deze nieuwe poli en zie veel kansen om te voldoen aan hulpvragen van patiënten en verwijzers. Daarnaast is het een nieuw team waarbij ook alle input van de medewerkers nodig is om er een succes van te maken.”

Dit zoeken we in jou

Je bent daadkrachtig, analytisch en je bent in staat om de zorg die nodig is goed te onderbouwen. Je houdt ervan om collega’s te coachen zodat er mooie resultaten geboekt kunnen worden. Je wordt enthousiast van het idee dat je mag gaan bouwen aan een nieuw team. Ook zie je het belang van samenwerken met grotere netwerken (intern en extern).

Verder heb je:

  • een afgeronde opleiding tot verpleegkundig specialist GGZ;
  • een AGB-code en ben je BIG-geregistreerd;
  • een registratie in het VSR;
  • een verklaring omtrent gedrag (VOG), hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink bij indiensttreding.

Ook als je nog maar weinig ervaring hebt opgedaan ben je van harte welkom om te solliciteren.

Vrijblijvend kennismaken

Wil je meer weten over deze vacature of vrijblijvend kennismaken? Je bent van harte welkom. Gewoon even bellen met Hittina Bootsma, teamleider Basis GGZ via 06 -51758507 of via hi.bootsma@lentis.nl

Solliciteren, zo werkt het

Kom jij bij Lentis het verschil maken? Mooi. We zijn hartstikke benieuwd naar je. Solliciteer via het sollicitatieformulier. Wij nemen snel contact met je op. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Milena de Jong, adviseur werving & selectie, via 06 – 57402562 of 050 – 409 7878.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang genieten in de procedure.

 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]   [ Tip een vriend(in) ]
Regio:
Groningen

Vacaturetype / functietype:
Vast contract, onbepaalde tijd

Werkuren:
Parttime

Werkdagen:
Wisselende diensten

Sluitingsdatum:
30-06-2024

Startdatum:
23-04-2024

Locatie:
Groningen

[ Solliciteren ]

Contactpersonen:
Milena de Jong
mobiel: 06 - 57402562

Bedrijfspagina:
http://www.lentis.nl