Dignis

Wij zijn een ouderenzorg organisatie bestaande uit 8 locaties verdeeld over Groningen en (noord)Drenthe. We bieden zorg aan +- 900 cliënten binnen en buiten onze gebouwen. Met ruim 1400 medewerkers bieden we zorg aan (zeer) kwetsbare mensen (hoofdzakelijk ouderen) met ernstige psychogeriatrische en/of somatische problematiek, vaak in combinatie met psychiatrische of verslavingsproblemen. De dienstverlening bestaat uit: dagbesteding, extramurale zorg, revalidatie, verzorgd zelfstandig wonen en verpleeghuiszorg.


Projectleider - Duurzaamheid


  • Standplaats: Heymanscentrum, Groningen
  • Uren: 32 - 36
  • Salaris: €3.418,94 - €4.906,49 - FWG 55
  • Dienstverband: 1 jaar, met mogelijkheid tot verlenging

Het thema duurzaamheid is tegenwoordig nergens meer weg te denken. Ook binnen Dignis timmeren we hard aan de weg. Maar missen we nog één ding... en dat ben jij als verbinder! Jij brengt de verschillende losse duurzaamheidsinitiatieven samen tot een eenduidig organisatiebreed beleid en zorgt dat we ons verder ontwikkelen. Word jij ook enthousiast van onze plannen? Dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet.

Als projectleider duurzaamheid

  • lever jij middels jouw expertise een grote bijdrage aan het implementeren van verschillende duurzaamheidsinitiatieven wat leidt tot een duurzaam Dignis, het tegengaan van verspilling en een financiële besparing;
  • krijg je de vrijheid om te doen waar jij goed in bent. We vertrouwen op jouw expertise;
  • heb je een afwisselend takenpakket met de mogelijkheid om hybride te werken.

Daarom is Dignis de plek voor jou

Dignis is een organisatie volop in ontwikkeling en hard op weg naar zelfstandigheid. Om Dignis een wendbare organisatie te maken, die zich kan voorbereiden op een snel veranderende toekomst, zijn we in 2023 ontvlochten van het Lentis-concern. Deze toekomst betekent concreet een zorglandschap dat in een rap tempo verandert, waarbij Dignis o.a. grote financiële uitdagingen te wachten staat om de zorg toekomstbestendig en duurzaam te houden. De bijdrage van de ondersteunende diensten is hierin essentieel om deze succesvol aan te gaan. En hier ligt voor jou de mooie uitdaging!

We hebben al mooie stappen genomen omtrent het onderwerp, in zowel de zorg als in de ondersteunende diensten (facilitair, huisvesting, inkoop). Verder is Dignis aangesloten bij het milieuplatformzorg (MPZ) om te leren van best practices. Aan jou de taak om dit samen te brengen en verder uit te bouwen.

Zo maak jij het verschil

Als projectleider ben je onderdeel van de ondersteunende diensten van Dignis. Jouw leidinggevende is de manager bedrijfsondersteuning.
Je vervult een zelfstandige functie, maar werkt samen met vele anderen binnen en buiten Dignis. Jouw hoofdtaak is het succesvol samenbrengen en implementeren van verschillende duurzaamheidsinitiatieven, zoals verantwoord energieverbruik en het bewuster aanschaffen en gebruik van materialen en producten voor de zorg. De bijhorende werkzaamheden:

  • Je hebt invloed op het (nader) invullen van onze duurzaamheidsagenda, van strategie tot uitvoering.
  • Jij bent verantwoordelijk voor het realiseren van de 'routekaart' verduurzaming Dignis.
  • Je zorgt voor het opstarten en coördineren van de projecten en de uiteindelijke borging.
  • Tijdens de implementatie van verschillende duurzaamheidsinitiatieven houd je rekening met de wetgeving en het beleid van de overheid, de financiële besparingscomponent en maak je gebruik van verschillende initiatieven zoals de Green Deal 3.0.
  • Je geeft voorlichting aan betrokkenen om bekendheid te geven aan toegewezen projecten en om draagvlak te creëren bij medewerkers, zodat ze bewust bekwaam worden en ambassadeur worden.
  • Je draagt bij aan de visieontwikkeling op het thema duurzaamheid binnen Dignis.
  • Je zorgt voor de (jaar)verslaglegging op het gebied van duurzaamheid(conform de richtlijnen van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD).

Dit krijg je van ons

In het kader van zelforganisatie krijg je de ruimte om eigen/in het team professionele afwegingen te maken. Je krijgt als individu de verantwoordelijkheid voor het up-to-date houden van jouw kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden we jou verschillende opleidingen en (online) trainingen aan.

Wat we je daarnaast bieden:

  • Een bruto maandsalaris van minimaal €3.418,94 tot maximaal €4.906,49 bij een 36-urige werkweek, volgens de cao VVT in FWG 55.
  • Een eindejaarsuitkering van 8,33% van je bruto jaarsalaris en 8% vakantiegeld.
  • Een vergoeding voor woon-werkverkeer.
  • 237,4 vakantie uren bij een 36-urige werkweek. (inclusief feestdagen)
  • Korting bij (zorg)verzekeringen en op een tablet/laptop, fiets en sportabonnement.
  • Mogelijkheid tot deelname aan activiteiten, projecten en werkgroepen. Bijvoorbeeld het verbeteren en vernieuwen van de zorg of meedenken over beleid in de Professionele Adviesraad.
  • Een prettige werksfeer met ruimte voor informeel contact met collega's. Zodat je naast de nodige inspanning ook toekomt aan ontspanning.

Dit zoeken we in jou

Je bent communicatief sterk, sociaal vaardig en daadkrachtig onderlegd. Hierdoor ben je in staat om draagvlak te creëren voor de door te voeren ontwikkelingen en de borging hiervan. Je bezit goede schriftelijke vaardigheden die van belang zijn bij het opstellen van projectplannen en diverse projectdocumenten. Verder ben je in staat om planmatig te werken, maar kunt hier tegelijkertijd van afwijken en improviseren bij onverwachte werkzaamheden. Je kunt schakelen op verschillende niveaus en kunt omgaan met de dynamiek van uiteenlopende belangen.
Verder:

  • Ben je in het bezit van een afgeronde HBO of WO opleiding en heb je meerjarige werkervaring in het opzetten en leiden van projecten;
  • Is kennis omtrent het aandachtsgebied duurzaamheid een must;
  • Heb je kennis van actuele wet- en regelgeving;
  • Kun je een Verklaring Omtrent Gedrag aanleveren. Hiervoor ontvang je van ons een aanvraaglink bij indiensttreding en de kosten worden vergoed.

Solliciteer of maak vrijblijvend kennis

Je kunt direct solliciteren via het sollicitatieformulier t/m uiterlijk 5 mei 2024. De gesprekken vinden plaats op 14 mei 2024.
Heb je naar aanleiding van de vacature eerst nog vragen? Hiervoor kun je contact opnemen met Peter Bon, manager bedrijfsondersteuning. Hij is te bereiken via 0622069260.

  • Voor vragen over jouw sollicitatie kun je ons bereiken via werken@dignis.nl.

 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]   [ Tip een vriend(in) ]
Regio:
Groningen

Vacaturetype / functietype:
Bepaalde tijd

Werkuren:
Parttime

Werkdagen:
Dag

Sluitingsdatum:
05-05-2024

Startdatum:
11-04-2024

Locatie:
Heymanscentrum

[ Solliciteren ]

Contactpersonen:
Erik Koolwijk
mobiel: +31 0626224258

Bedrijfspagina:
http://www.lentis.nl