Lentis

Lentis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, forensische gezondheidszorg en ouderenzorg voornamelijk werkzaam in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland. We verlenen Basis GGZ en Specialistische GGZ aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Daarnaast bieden we naast forensische zorg, wonen, welzijn, zorg en behandeling voor ouderen vallend onder de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Lentis bestaat uit ongeveer 4000 medewerkers.


Deelopleider volwassenenpsychiatrie


Lentis zoekt een deelopleider volwassenenpsychiatrie

Wie zijn wij

Lentis is een zorgconcern bestaande uit de zorggroepen; Ouderen- en Volwassenen Psychiatrie (OVP), Jonx (jeugd GGZ, autisme), Dignis (ouderenzorg) en Forint (forensische zorg).
Lentis bouwt momenteel aan een nieuwe GGZ binnen het concern. Op basis van een inspirerende visie wordt de organisatie heringericht. Gelijktijdig werken we aan herstel van vertrouwen, leiderschap, samenwerking en verantwoordelijkheid als belangrijke culturele hoekstenen. Lentis heeft enkele moeilijk jaren achter de rug, maar recent hebben we de weg omhoog definitief ingeslagen. Medewerkers hebben steeds meer vertrouwen in zichzelf en anderen, nemen meer verantwoordelijkheid en werken beter samen. Daarnaast zetten we in op aantrekkelijk werkgeverschap, duurzame inzetbaarheid en financiële gezondheid. Kortom, Lentis biedt een inspirerende werkomgeving met veel uitdagingen en zoekt enthousiaste mensen die komen meebouwen!


Binnen Lentis bieden wij een landelijk en internationaal erkende opleiding voor artsen tot psychiater. De afgelopen jaren beoordeelden onze aios zowel de opleiding als de supervisors en opleiders van Lentis met een (zeer) hoog cijfer. Als deelopleider ben je primair verantwoordelijk voor de voortgang van de AIOS binnen het deelgebied volwassenenpsychiatrie. Daarnaast ben je medeverantwoordelijk voor de inhoud en organisatie van de opleiding tot psychiater en het handhaven van de kwaliteit daarvan overeenkomstig de Opleidingseisen Psychiatrie. Dit doe je samen met de verschillende collega's van het opleidingsteam; A-opleider, plaatsvervangend opleider en de deelopleiders van aandachtsgebied Kinder & Jeugd en Ouderen.

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste psychiater, die ons opleidingsteam wil versterken als deelopleider van het aandachtsgebied volwassenen psychiatrie. De vacature is voor 8 uur per week, in combinatie met een functie als psychiater. De aanstelling is voor onbepaalde tijd.

Dit ga je doen als deelopleider psychiatrie

Samen met de opleider, de waarnemend opleider en andere leden van het opleidingsteam geef je op enthousiaste wijze vorm aan de dagelijkse uitvoering van de opleiding. Je volgt de AIOS van Lentis en coacht, onderwijst en inspireert hen. Door je kennis van ontwikkelingen binnen je vakgebied, in de zorg en in de maatschappij, te delen met docenten, supervisoren en AIOS draag je bij aan hun beroepsvorming en ontwikkeling. Verder:

 • Organiseer je onderwijsactiviteiten;
 • Ben je betrokken bij het beoordelen en evalueren van AIOS;
 • Ben je betrokken bij het beleid betreffende het opzetten, onderhouden en door ontwikkelen van het opleidingsprogramma;
 • Draag je samen met de leden van het opleidingsteam zorg voor een positief opleidingsklimaat en de (landelijk) zichtbaarheid, zodat co-assistenten en artsen zich uitgenodigd voelen om bij Lentis te solliciteren.


Ben jij de deelopleider psychiatrie die wij zoeken?

Wij zoeken een bevlogen en bekwame psychiater die het werk als psychiater wil combineren met de rol van deelopleider. Je bent een BIG-geregistreerde psychiater, met minimaal 3 jaar ervaring als psychiater in het aandachtsgebied. Bij voorkeur ben je gepromoveerd en/of actief in wetenschappelijk onderzoek. Verder:

 • Heb je affiniteit met de opleiding;
 • Wil je je graag inzetten voor het behoud van een goed opleidingsklimaat voor de verschillende AIOS.


Als praktiserend psychiater zijn er zowel mogelijkheden binnen de ambulante teams als in de klinische setting en heb je een centrale rol in de (functionele) diagnostiek, (regie voering over) de behandeling en timing van interventies. Je werkt in- en extern goed samen met collega's en samenwerkingspartners en geeft supervisie aan medewerkers. Daarnaast neem je deel aan de 24 uursdienst.

Wat bieden wij?

Je werkzaamheden als deelopleider psychiatrie binnen ons team vraagt veel flexibiliteit en vakinhoudelijke deskundigheid. Dat vinden wij belangrijk. Indien je voldoet aan de criteria en competenties van deze vacature bieden wij je direct een vast contract aan. Wij vinden het bij Lentis belangrijk dat onze medewerkers ruimte krijgen voor eigen ontwikkeling en ambities. Hierover gaan wij graag met je in gesprek. Dat vullen we aan met:

 • Een salaris dat is ingedeeld in de Salarisschaal Medisch Specialisten conform de cao GGZ;
 • Goede bij- en nascholing, met enkele hoog specialistische centra en ruimte voor deelname aan wetenschappelijk onderzoek;
 • Een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Naast een breed scala aan; opleidingsmogelijkheden kun je denken aan: tablet-/laptop-regeling, fitness abonnement, fietsplan, korting bij (zorg)verzekeringen;
 • Aan het einde van het jaar krijg je bij Lentis een eindejaarsuitkering van 8,3%. Deze kun je ook gebruiken om de cao-vergoeding voor woon-werkverkeer te verhogen;
 • Reiskostenvergoeding;
 • De mogelijkheid tot het volgen van online trainingen en cursussen;
 • Deelname aan activiteiten, projecten en opleidingen vanuit Lentis leefstijl;
 • De mogelijkheid om deel te nemen aan aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.


Vragen? Bel ons en wij vertellen je graag meer

Wij bieden jou een baan met afwisseling, mogelijkheden voor kennisdeling en de ruimte om jezelf te ontplooien. Daarnaast kom je te werken in een hecht en betrokken team.
Nadere informatie is verkrijgbaar bij Dr. Rogier Hoenders, psychiater, waarnemend opleider psychiatrie van Lentis, via hjr.hoenders@lentis.nl of 050-522 3135.


Geïnteresseerd?

Je kunt tot en met 14 juni 2020 reageren op deze vacature. Ondervind je problemen met het online solliciteren? De helpdesk HR helpt je graag verder op weg en is bereikbaar op werkdagen van 09.00 – 13:00 uur, tel. 050 - 409 7007. Buiten deze werktijden kun je mailen naar hrservice@lentis.nl.

Sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in overleg.

 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]   [ Tip een vriend(in) ]
Regio:
Groningen

Vacaturetype / functietype:
Vast contract, onbepaalde tijd

Werkuren:
Parttime

Sluitingsdatum:
14-06-2020

Startdatum:
19-05-2020

Locatie:
Groningen

[ Solliciteren ]

Contactpersonen:
Rogier Hoenders
tel.: 050-522 3135

Company homepage:
http://www.lentis.nl