Lentis - Volwassenenpsychiatrie

Lentis Ouderen- en Volwassenenpsychiatrie helpt volwassenen met psychische of psychiatrische problemen. Ons doel is het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van onze cliënten. We voelen ons verantwoordelijk voor iedereen die onze specialistische zorg nodig heeft en bieden een breed aanbod in zowel stad als regio. Wij staan met ons zorgaanbod midden in de maatschappij, zijn dynamisch en innovatief en bieden, waar nodig, 24 uur per dag zorg in een keten. We zijn gedreven door onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en inhoudelijke deskundigheid en zijn trots op het werk dat we doen.


Verpleegkundig specialist IHT Winschoten


Werken binnen het kloppend hart van Lentis!

Intensive Home Treatment

De Acute Zorg bestaat uit de Lentis Crisisdienst, de 7×24 uursdienst, de IHT-teams en de opnameklinieken. Deze onderdelen werken allemaal nauw met elkaar samen en zijn gericht op patiënten met acute psychische problemen. Het doel van de Acute Zorg is om patiënten en hun omgeving veilig door een psychiatrische crisissituatie te leiden door het inventariseren en behandelen van de acute klachten en het herstellen van evenwicht in de thuissituatie. Door middel van een snelle triage, diagnostiek en tal van crisisinterventies wordt getracht de eigen regie te behouden of herstellen, en een klinisch opname te voorkomen of te verkorten.

De Acute Zorg is dan ook een dynamische werkplek met een zeer diverse doelgroep, en een enthousiast team. Voor dit team zoeken wij versterking van een enthousiaste verpleegkundig specialist die in bovenstaande een uitdaging ziet. Als model voor ambulante behandeling hebben we gekozen voor een doorontwikkeling van het IHT-model. Het werken voor het IHT in Winschoten kenmerkt zich dan ook door het volledig integratief zijn met de poli's en de klinieken.

De Omgeving

Winschoten is uw standplaats (20 minuten rijden vanaf Groningen), maar het werkgebied beslaat heel Oost-Groningen, van Hoogezand tot Bad-Nieuweschans en van Uithuizen tot Ter Apel. U kunt verwachten dat geen dag hetzelfde is. Het gebied waarin u gaat werken is uitgestrekt en biedt een enorme variatie. Als Verpleegkundig specialist in ons IHT team ziet u een zeer gemêleerde patiëntenpopulatie (o.m. stemmingsstoornissen, psychose,  verslavings- en persoonlijkheidsproblematiek, trauma, ontwikkelingsstoornissen) . Ook zijn er verscheidene AZC's waar wij frequent consulten doen, ook werken wij samen met het recent geopende ziekenhuis in Scheemda.

Wie zoeken wij?

Voor ons IHT team in Winschoten zoeken wij een Verpleegkundig specialist voor 32 tot 36 uren per week.

Je beschikt over een afgeronde opleiding tot verpleegkundig specialist GGZ en je bent als zodanig BIG-geregistreerd. Je hebt ervaring met crisissituaties en/of acute zorg. Je beschikt over goed ontwikkelde contactuele, communicatieve en schriftelijke vaardigheden.

Daarnaast ben je:

 • stressbestendig en hebt een flexibele instelling;
 • een ontwikkelingsgerichte collega die wil bouwen aan de rol en positie van verpleegkundig specialist binnen het IHT team;
 • beschik je over kennis van relevante wet- en regelgeving;
 • beschik je over kennis van de sociale kaart.

 

Wat houdt de functie in?

 

 • verrichten van diagnostiek in (ambulante) crisissituaties, voert daarbij gerichte interventies uit, als regiebehandelaar behandelplannen opstellen en evalueren;
 • fungeert als intermediair tussen verwijzers, dienstdoende artsen, huisartsen, behandelaars en medewerkers van de 24-uursdienst;
 • het verrichten van intakes, draagt zorg voor diagnostiek en indicatiestelling naar de juiste doorverwijzing;
 • deelname aan multidisciplinair overleg en heeft een coördinerende rol in het zorgproces en/of behandeltraject rondom de toegewezen cliënten;
 • verrichten van medisch en psychiatrisch onderzoek bij patiënten;
 • verder gestalte geven aan de rol/inhoud van Verpleegkundig Specialist binnen het IHT;
 • supervisie geven aan de Verpleegkundig Specialist I.O.;
 • participeren in de 24-uurs crisis diensten van Lentis, mede daarom is het noodzakelijk in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Wat bieden wij?

Het salaris is ingedeeld in FWG functiegroep 65. De overige arbeidsvoorwaarden conform de CAO GGZ. Het betreft een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd mits je voldoet aan alle functie-eisen en competenties voor de functie. Daarnaast bieden we een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het fietsenplan, tablet-/laptop-regeling, fitness abonnement, pensioenfonds, eindejaarsuitkering, korting bij (zorg) verzekeringen en een regeling aanvullende reiskosten.

 

Vragen? Bel ons en wij vertellen je graag meer

 

Voor vragen en concrete informatie kunt u telefonisch contact opnemen met:

-       De heer Erik de Jong, manager Algemene Zaken Acute Zorg en Kliniek Winschoten, via 06-57475865 of

        e-mail: er.dejong@lentis.nl

-       De heer Michiel van den Oever, psychiater/manager Inhoudelijke Zaken Acute Zorg, via 06-25706099 of

        e-mail: mrh.vandenoever@lentis.nl

 

Geïnteresseerd?

 

Online solliciteren is mogelijk via de sollicitatie button.

 

Ondervindt u problemen met het online solliciteren? De helpdesk HR helpt u graag  op weg en is bereikbaar op werkdagen van 09.00 - 13.00 uur, tel. 050 - 409 7007.

 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]   [ Tip een vriend(in) ]
Regio:
Groningen

Vacaturetype / functietype:
Vast contract, onbepaalde tijd

Werkuren:
Fulltime

Werkdagen:
Avond
Dag
Nacht
Weekend

Sluitingsdatum:
06-10-2019

Startdatum:
29-11-2018

Locatie:
Winschoten

[ Solliciteren ]

Company homepage:
http://www.lentis.nl