Kliniek Groningen

De Kliniek Groningen is een opname kliniek voor de acute ernstige psychiatrie in de stad Groningen en zodanig verbonden aan de zorggroep Ouderen/Volwassenen-psychiatrie van Lentis.
Er wordt (zoveel mogelijk) gewerkt vanuit HIC uitgangspunten. In de kliniek bevinden zich in totaal vier IC- en HC afdelingen met elk een eigen klimaat.
Met behulp van een multidisciplinair team wordt 24-uurs zorg geleverd aan patiënten die in een acute crisis verkeren. Voornamelijk Wet verplichte GGZ opnames, maar ook vrijwillige opnames met een complex karakter worden behandeld in de Kliniek Groningen.
Kliniek Groningen biedt, in samenwerking met de crisisbeoordelingslocatie (CBL), tevens de tijdelijke verplichte eerste zorg aan betrokkenen die in het afwachting zijn van een crisismaatregel in het kader van de WvGGZ
Verpleegkundig Specialist


Voor de Kliniek Groningen zijn wij op zoek naar een Verpleegkundig Specialist GGZ voor minimaal 28 en maximaal 36 uur per week. Het aantal uur is bespreekbaar.

Je komt te werken een High & Intensive Care afdeling. Dit is een klinische voorziening voor patiënten die in een ernstige psychiatrische crisis verkeren en daarbij een groot risico lopen op verdergaand verlies van regie over het eigen functioneren en/of schade voor zichzelf of anderen. Het wordt enkel ingezet als ambulante intensieve begeleiding ontoereikend is. Op een HIC staat het herstellen en behouden van het contact centraal. Niet alleen met de patiënt maar ook met diens naasten en de ambulante hulpverleners. Daarnaast het bieden van steun, (dag)structuur, medicatie, rust, bescherming en veiligheid. Het multidisciplinaire team is geschoold en getraind in de interventies behorend bij crisisinterventie.

Het werken op een HIC beloofd nooit saai te zijn, maar uitdagend, vernieuwend en dynamisch. Belangrijke stappen naar herstel bereiken we samen. Samen met de patiënt, zijn naasten, ketenpartners en het team. We zoeken samen naar regie en kracht en zetten dit optimaal in om onze patiënten weer zelfverzekerd en enthousiast deel te laten nemen aan de maatschappij.

Ben jij de Verpleegkundig specialist die we zoeken?

Als geen ander weet je vakkennis en creativiteit te combineren om met je collega’s tot de juiste zorg voor patiënten te komen. Daarnaast ben jij helemaal in je element wanneer je teams begeleidt in de rol van innovator en coach. Verder:

 • Heb je affiniteit met de dynamiek van de acute psychiatrie;
 • Ben je in het bezit van een diploma Verpleegkundig Specialist GGZ of Master Nursing Practice en ben je BIG geregistreerd.
 • Zie je het als uitdaging ziet om een brug te slaan tussen ambulante en klinische zorg;
 • Durf je kritisch te kijken naar je eigen handelen;
 • Neem je deel aan resp. de 24 uursdienst of de waarneemdienst (rijbewijs is noodzakelijk). 

Wat houdt de functie in?

Jij gaat intakes en diagnostische werkzaamheden verrichten vanuit een geïntegreerd verpleegkundig en medisch-psychiatrisch referentiekader. Ook stel je een diagnose en indiceer je de behandeling. Daarnaast draag je op basis van jou specifieke deskundigheid bij aan de ontwikkeling van hoogwaardige zorg binnen de HIC. Verder:

 • Verricht je complexe verpleegkundige zorg en geprotocolleerde medische zorgtaken.
 • Beoordeel je (acute) hulpvragen en maak je daarbij een inschatting van de situatie. 
 • Ga je aan de slag als zorgverantwoordelijke en ben je bekwaam in farmacotherapie.
 • Voer je individuele behandelingen uit en verzorg je de registratie en de rapportages voor het patiëntendossier.
 • Stem je af met in- en/of externe disciplines.
 • Coördineer, organiseer en bewaak je voor toegewezen patiënten het behandeltraject.
 • Werk je nauw samen met de psychiater en A(N)IOS-sen en zorg je samen voor de ondersteuning en aansturing van de teams

 

Wat bieden wij?

Een dynamisch team van collega’s dat inspireert en groeit. Een energieke werkplek die maximaal ondersteunend is aan jouw werkzaamheden. Een doelgroep waarmee je de mooiste stappen kan zetten. Een organisatie die alle ruimte biedt aan persoonlijke ontwikkelingen en groei.

Het salaris is overeenkomstig de CAO GGZ. De functie Verpleegkundig Specialist is ingedeeld in FWG functiegroep 65. Ten behoeve van de accreditatie is jaarlijks een persoonlijk budget beschikbaar van circa € 3.000,- naar rato van het dienstverband. Tevens is er een ruim persoonlijk opleidingsbudget beschikbaar ten behoeve van herregistratie.

Daarnaast bieden wij jou een uitgebreid pakket met secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk bijvoorbeeld aan het fietsenplan – tegen een scherp tarief een fiets aanschaffen met fiscale voordelen en de mogelijkheid om een goedkoop fitnessabonnement af te sluiten. Ook zijn er fiscale voordelen voor het aanschaffen van een mobiele telefoon, tablet of een laptop, een fitnessabonnement en krijg jij de mogelijkheid om korting te ontvangen bij (zorg) verzekeringen. Tevens biedt Lentis de mogelijkheid om deel te nemen aan aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Aan het einde van het jaar krijg jij bij Lentis tevens een eindejaarsuitkering. Deze kun je desgewenst gebruiken om de cao-vergoeding voor woon-werkverkeer te verhogen.

Vragen? Bel ons en wij vertellen je graag meer

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Baukje Stienstra, vestigingsmanager kliniek Groningen, tel. (06) 219 736 68 of b.stienstra@lentis.nl of via Carolien Thewissen, Zij is bereikbaar via managementassistent Rina Willemsen op (050) 522 31 41 of (06) 22 71 07 50.

Geïnteresseerd?

Online solliciteren is mogelijk tot en met 19 april aanstaande. Deze vacature wordt gelijktijdig in- als extern uitgezet. Bij gebleken gelijke geschiktheid, gaat de voorkeur uit naar een interne kandidaat.

Ondervind je problemen met het online solliciteren? De helpdesk HR Service helpt je graag verder op weg en is bereikbaar op werkdagen van 09.00 – 13.00 uur, tel. (050) 409 73 03.

 

 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]   [ Tip een vriend(in) ]
Regio:
Groningen

Vacaturetype / functietype:
Vast contract, onbepaalde tijd

Werkuren:
Fulltime

Werkdagen:
Ploegendienst

Sluitingsdatum:
19-04-2020

Startdatum:
12-02-2020

Locatie:
Groningen

[ Solliciteren ]

Contactpersonen:
Baukje Stienstra
tel.: 050 522 31 41
mobiel: 06 22 71 07 50

Company homepage:
http://www.lentis.nl