Kliniek Groningen

De Kliniek Groningen is een opname kliniek voor de acute ernstige psychiatrie in de stad Groningen en zodanig verbonden aan de zorggroep Ouderen/Volwassenen-psychiatrie van Lentis.
Er wordt (zoveel mogelijk) gewerkt vanuit HIC uitgangspunten. In de kliniek bevinden zich in totaal vier IC- en HC afdelingen met elk een eigen klimaat.
Met behulp van een multidisciplinair team wordt 24-uurs zorg geleverd aan patiënten die in een acute crisis verkeren. Voornamelijk Wet verplichte GGZ opnames, maar ook vrijwillige opnames met een complex karakter worden behandeld in de Kliniek Groningen.
Kliniek Groningen biedt, in samenwerking met de crisisbeoordelingslocatie (CBL), tevens de tijdelijke verplichte eerste zorg aan betrokkenen die in het afwachting zijn van een crisismaatregel in het kader van de WvGGZ
Waarom heb je als verpleegkundig specialist bij Lentis in de kliniek de leukste baan? Het werken op een HIC is nooit saai, het is uitdagend en geen dag is hetzelfde. Dat wil toch iedereen?!

Verpleegkundig Specialist


Wie zijn wij?

De Kliniek Groningen is een opname kliniek voor de acute ernstige psychiatrie in de stad Groningen. Je komt te werken een High & Intensive Care afdeling. Dit is een klinische voorziening voor patiënten die in een ernstige psychiatrische crisis verkeren en daarbij een groot risico lopen op verdergaand verlies van regie over het eigen functioneren en/of schade voor zichzelf of anderen. Het wordt enkel ingezet als ambulante intensieve begeleiding ontoereikend is. Op een HIC staat het herstellen en behouden van het contact centraal. Niet alleen met de patiënt maar ook met diens naasten en de ambulante hulpverleners. Daarnaast het bieden van steun, (dag)structuur, medicatie, rust, bescherming en veiligheid. Het multidisciplinaire team is geschoold en getraind in de interventies behorend bij crisisinterventie.

Het werken op een HIC is nooit saai, maar uitdagend, dynamisch en iedere dag is weer anders. Belangrijke stappen naar herstel bereiken we samen. Samen met de patiënt, zijn naasten, ketenpartners en het team. We zoeken samen naar regie en kracht en zetten dit optimaal in om onze patiënten weer zelfverzekerd en enthousiast deel te laten nemen aan de maatschappij.

Dit ga je doen als verpleegkundig specialist bij Lentis

Jij gaat intakes en diagnostische werkzaamheden verrichten vanuit een geïntegreerd verpleegkundig en medisch-psychiatrisch referentiekader. Ook stel je een diagnose en indiceer je de behandeling. Daarnaast draag je op basis van jou specifieke deskundigheid bij aan de ontwikkeling van hoogwaardige zorg binnen de HIC. Verder:

 • Verricht je complexe verpleegkundige zorg en geprotocolleerde medische zorgtaken;
 • Beoordeel je (acute) hulpvragen en maak je daarbij een inschatting van de situatie;
 • Ga je aan de slag als zorgverantwoordelijke en ben je bekwaam in farmacotherapie;
 • Voer je individuele behandelingen uit en verzorg je de registratie en de rapportages voor het patiëntendossier;
 • Coördineer, organiseer en bewaak je voor toegewezen patiënten het behandeltraject;
 • Werk je nauw samen met de psychiater en A(N)IOS-sen en zorg je samen voor de ondersteuning en aansturing van de teams.

Ben jij de verpleegkundig specialist die wij zoeken?

 • Je bent in het bezig van een diploma Verpleegkundig Specialist GGZ of Master Nursing Practice BIG geregistreerd;
 • Je neemt deel aan de 24 uursdienst of de waarneemdienst (rijbewijs is noodzakelijk);
 • De uren bepalen we graag in overleg met jou.

Wij hebben veel te bieden

Je werkzaamheden als verpleegkundig specialist binnen ons team vraagt veel flexibiliteit en vakinhoudelijke deskundigheid. Dat waarderen wij zeer. Indien je voldoet aan de criteria en competenties van deze vacature bieden wij je direct een vast contract aan. Wij vinden het bij Lentis belangrijk dat onze medewerkers ruimte krijgen voor eigen ontwikkeling en ambities. Hierover gaan wij graag met je in gesprek. Dat vullen we aan met:

 • Een salaris dat is ingedeeld in CAO GGZ, FWG functiegroep 65;
 • Ten behoeve van de accreditatie is jaarlijks een persoonlijk budget beschikbaar gesteld van circa € 3.000,- naar rato van het dienstverband. Tevens is er een ruim persoonlijk opleidingsbudget beschikbaar ten behoeve van herregistratie.
 • Een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. Naast een breed scala aan; opleidingsmogelijkheden kun je denken aan: tablet-/laptop-regeling, fitness abonnement, fietsplan, korting bij (zorg)verzekeringen;
 • Reiskostenvergoeding, aan het einde van het jaar krijg je bij Lentis een eindejaarsuitkering. Deze kun je ook gebruiken om de cao-vergoeding voor woon-werkverkeer te verhogen;
 • Deelname aan activiteiten, projecten en opleidingen vanuit Lentis leefstijl;
 • De mogelijkheid om deel te nemen aan aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Je bent welkom!

Wij bieden jou een baan met afwisseling, mogelijkheden voor kennisdeling en de ruimte om jezelf te ontplooien. Daarnaast kom je te werken in een hecht en betrokken team.

Heb je vragen? Bel ons, wij beantwoorden graag je vragen. Met alle plezier mag je een dagje meelopen en zelf ervaren hoe het bij ons is. Je kunt contact opnemen met Baukje Stienstra, vestigingsmanager kliniek Groningen, tel. (06) 219 736 68 of b.stienstra@lentis.nl of via Carolien Thewissen, Zij is bereikbaar via managementassistent Rina Willemsen op (050) 522 31 41 of (06) 22 71 07 50.

Geïnteresseerd?

Je kunt tot en met 28 juni aanstaande reageren op deze vacature. Ondervind je problemen met het online solliciteren? De helpdesk HR helpt je graag verder op weg en is bereikbaar op werkdagen van 09.00 – 13:00 uur, tel. 050 - 409 7007. Buiten deze werktijden kun je mailen naar hrservice@lentis.nl of bellen naar de desbetreffende HR-assistent via tel.: 050-4097303.

Deze vacature wordt tegelijk intern en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten voorrang genieten in de procedure. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Sollicitatiegesprek vanuit huis

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is het mogelijk dat Lentis het sollicitatiegesprek omzet in een videogesprek. Dit wordt vermeld in de uitnodiging van het sollicitatiegesprek.

 

Solliciteren ]   [ Afdrukken ]   [ Tip een vriend(in) ]
Regio:
Groningen

Vacaturetype / functietype:
Vast contract, onbepaalde tijd

Werkuren:
Fulltime

Werkdagen:
Ploegendienst

Sluitingsdatum:
28-06-2020

Startdatum:
29-04-2020

Locatie:
Groningen

[ Solliciteren ]

Contactpersonen:
Baukje Stienstra
tel.: 050 522 31 41
mobiel: 06 22 71 07 50

Company homepage:
http://www.lentis.nl